avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-au fost blocate roțile în parcarea unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-au fost blocate roțile în parcarea unui supermarket pentru că aș fi blocat calea de acces. Am imagini care arată că nu-i așa, cum pot încerca să recuperez taxa de 100 de lei pentru deblocare?

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu pasii pentru recuperarea unei taxe platita astazi (11 Iulie) in schimbul eliberarii autovehiculului in parcarea unui supermarket ?
Suma este de 100 lei incasata de o firma de paza imputernicita de supermarket (fara implicarea organelor legii) iar pentru cei curiosi motivul inscris in PV este 'blocare cale acces' insa am imagini cu masina parcata unde se vede clar ca este suficient loc sa treaca si autocamioane, nu doar autovehicole.
Nu intreb daca am cale de castig sau nu fiindca aceasta este la latitudinea instantei de judecata sau de moralitatea actiunilor ci doar de pasi pentru a incerca a recupera suma in instanta.

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: burdy_1 , utilizator 06:06, 5 August 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regulamentele in parcari de acest gen sunt impuse exact din cauza lipsei de civilizatie a populatiei autohtone, care crede ca i se cuvine orice. Ei incearca prin asta sa ofere omenilor civilizati care vin in acea parcare un minim de confort si siguranta.
In momentul in care ati intrat in acea parcare privata (chiar daca e cu destinatie publica), ati fost de acord cu regulamentul. Sunteti liber sa parcati oriunde in alta parte daca credeti ca acel regulament va lezeaza drepturile. Mai mult de atat, nu sunteti obligat sa cumparati de la Lidl sau oricare alt magazin daca credeti ca nu va trateaza cu suficient respect. Puteti chiar face o sesizare la Protectia Consumatorului.
Altfel, incercati sa parcati in locuri marcate. Si sa nu uitati masina acolo mai mult decat e permis de regulament (2 ore, in general). Pentru ca acel magazin trebuie sa asigure locuri de parcare clientilor, nu celor care au treaba prin zona.

Cum a parcat gresit daca legea ii permite sa parcheze.E mai sus de Constitutie,care protejeaza proprietatea,Regulamentul unei firme private?Poate toate firmele fac cate un Regulament si ce facem cerem voie sa respiram?LEGEA trebuie respectata nu Regulamentele fielor private.Judecatorii au la baza deciziilorLegea.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
DMol, utilizator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca sunteti acoperit.Ne dati lectii de moralitate.Dar cei de la magazin care nu respecta Legea,fac abuz sunt educati domnule,ce sa mai.Parcarea,cu acceptul magazinului e publica,deci se supune legii.In nici o lege nu e trecut sa se respecte de populatie regulamentul firmelor private si nu legea.eAltfel fac si eu un Regulament.Magazinul incalca multe legi:abuz,sechestrare de bunuri,firma desfasoara activitate economica ilicita...

DMol a scris:

Regulamentele in parcari de acest gen sunt impuse exact din cauza lipsei de civilizatie a populatiei autohtone, care crede ca i se cuvine orice. Ei incearca prin asta sa ofere omenilor civilizati care vin in acea parcare un minim de confort si siguranta.
In momentul in care ati intrat in acea parcare privata (chiar daca e cu destinatie publica), ati fost de acord cu regulamentul. Sunteti liber sa parcati oriunde in alta parte daca credeti ca acel regulament va lezeaza drepturile. Mai mult de atat, nu sunteti obligat sa cumparati de la Lidl sau oricare alt magazin daca credeti ca nu va trateaza cu suficient respect. Puteti chiar face o sesizare la Protectia Consumatorului.
Altfel, incercati sa parcati in locuri marcate. Si sa nu uitati masina acolo mai mult decat e permis de regulament (2 ore, in general). Pentru ca acel magazin trebuie sa asigure locuri de parcare clientilor, nu celor care au treaba prin zona.

Cum a parcat gresit daca legea ii permite sa parcheze.E mai sus de Constitutie,care protejeaza proprietatea,Regulamentul unei firme private?Poate toate firmele fac cate un Regulament si ce facem cerem voie sa respiram?LEGEA trebuie respectata nu Regulamentele fielor private.Judecatorii au la baza deciziilorLegea.

Green 2015 se pare sau nu vreti sa acceptati realitatea. Inccerc sa va fac sa intelegeti prin urmatoarele intrebari: 1. In cazul de fata, cand spui utilitate publica la ce te referi, la publicul care acceseaza acel magazin sau si la clientii altor magazine din vecinatate? 2. Daca legea sau primariile i-au obligat pe constructorii de apartamente sa nu mai construiasca fara sa asigure parcari pe cine s-a gandit sa ii protejeze legiutorul, pe vecinii din imobilele de visavis? 3. Daca ai fi patron pentru cine ai asigura parcare, avand in vedere ca terenurile sunt foarte scumpe si nu produci nimic in cazul de fata, ci aduci clientela daca asiguri conditii? Etc...
Cititi legea?lasati opiniile neavizate.Legea se aplica de politie.firmele de paza nu sunt acreditate pentru aceasta activitate.Nu exista Cod CAEN pentru asa ceva.Acelasi caz,Timisoara,decizie definitiva,dosar penal abu,Sechestrare de bunuri,amenda nerespectare GPRS,activitate ilegala.Astazi gasiti bariera cu ata.Singura solutie

burdy_1 a scris:

Green 2015 se pare sau nu vreti sa acceptati realitatea. Inccerc sa va fac sa intelegeti prin urmatoarele intrebari: 1. In cazul de fata, cand spui utilitate publica la ce te referi, la publicul care acceseaza acel magazin sau si la clientii altor magazine din vecinatate? 2. Daca legea sau primariile i-au obligat pe constructorii de apartamente sa nu mai construiasca fara sa asigure parcari pe cine s-a gandit sa ii protejeze legiutorul, pe vecinii din imobilele de visavis? 3. Daca ai fi patron pentru cine ai asigura parcare, avand in vedere ca terenurile sunt foarte scumpe si nu produci nimic in cazul de fata, ci aduci clientela daca asiguri conditii? Etc...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care lege? Vă rog specificați numărul actului legislativ și articolul la care faceți referire, că așa se pare că dumneavostră aveți o opinie neavizată.
Societatea de pază nu este avizată pentru această activitate, dar la LIDL, această societate (SSG Security) acționează doar în interiorul magazinului. Cred că au mai avut probleme cu societatea de pază și pentru activitatea din parcare, LIDL a externalizat activitatea către societatea SSG Fire and Rescue S.R.L. Societate care montează acești blocatori de roți și nu este societate specializată de pază, în schimb are între activități codul CAEN 5221 care îi dă dreptul să administreze parcările.
Nimeni nu aplică nicio amendă, SSG Fire and Rescue S.R.L., taxează 100 de lei pentru activitatea de deblocare a roților, prin bon fiscal.
De asemenea spuneți prostii și cu dosarul penal de la Timișoara. Acolo a fost dată o sentință pe civil, adică cel cu roțile blocate și-a recuperat banii, fără a fi nimeni trimis în judecată pentru vreo faptă penală.
Nu știu ce înseamnă amendă nerespectare GPRS (G.P.R.S. = General Packet Radio Service - este un serviciu de pachete comutate pentru comunicații mobile de date).
Deocamdată, până ce un judecător nu va da o sentință pe abuz în serviciu (poate blochează roțile autovehiculului unui judecător :P), nu cred că se va putea obține altceva restituirea acestor taxe de deblocare și cheltuielile de judecată pe civil.
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2019
CrysNico1971, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum reacționăm la abuzul blocării roților de către agenții de pază ai magazinelor? iriholo iriholo Ce demersuri se pot face contra blocarii abuzive a rotilor la supermarket dupa 10 min de petrecut la cumparaturi? Am parcat unde parcau de obicei alte masini ... (vezi toată discuția)
Blocare roti ilegala iriholo iriholo Buna ziua. Am patit o situatie neplacutaca si multi alti cetateni din Romania. Mergan =d la Lidl sa mi fac zumparaturile pe fuga ca de obicei, am cazut prada ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)