avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cvorum decizii asociații de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cvorum decizii asociații de proprietari

Bună ziua,
Poate fi adoptata/luată decizia efectuării unei lucrari de schimbare acoperis (5000 lei/apartament) fără unanimitate de voturi și impusa tuturor proprietarilor? Nu am de unde sa suport aceasta cheltuiala.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:10, 14 Iulie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am găsit în legea mai sus menționată, la articolul. 51 precizarea ca modernizările condominiului pot fi aprobate cu minimum doua treimi din numarul total de proprietari. Cred ca schimbarea țiglei poate fi considerata modernizare. Prin urmare, doua treimi din 11 apartamente înseamnă 7,33, adică 8 apartamente. Și înainte de exprimarea votului poate fi solicitată acea documentatie tehnico-economica, antemăsurătoare, cu 3 oferte de preț.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
mishu33, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc pentru răspuns.

mishu33 a scris:

modernizările condominiului pot fi aprobate cu minimum doua treimi din numarul total de proprietari.

Repet,pentru completa si corecta dv informare studiati temeinic disp L nr 196/2018
Hotararile pot fi adoptate si in cadrul adunarii reconvocate in baza votului participantilor-indiferent de numarul acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre adunare generală botezclaudia botezclaudia Mă interesează cati proprietari trebuie să fie de acord, conform noii legi a asociației, pentru a se adopta o hotărâre: jumătate plus 1 sau două ... (vezi toată discuția)
Renovare imobil (asociație de proprietari) vtoma vtoma Bună ziua! Suntem o asociație de proprietari și am dori să știm dacă putem renova imobilul (casa scării și fațada) cu acordul a două treimi din nr. ... (vezi toată discuția)
Adunare extraordinara asociatie bratone bratone Adunarea extraordinara se reconvoaca dacă nu a fost cvorum? (vezi toată discuția)