avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie privata de urmas pe durata intregii vieti
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie privata de urmas pe durata intregii vieti

Buna ziua! Copilul meu sufera de o forma de Asperger (boala din spectru autist) și are reale dificultati in a avea un loc de munca. Se poate ingriji singur, socializeaza destul de bine in medii prietenoase, practic duce o viata cat de cat normala. Problema e ca nu face fata unui program de lucru. Ma gândesc la momentul in care eu nu voi mai fi. Am inteles ca exista varianta sa-i fac certificat de handicap, insa va trebui sa treca prin mai multe comisii de verificare și oricum pensia este destul de mica.
As vrea sa stiu ce metode exista si ce pot face eu ca parinte sa stiu ca acesta nu va muri de foame dupa ce eu nu voi mai fi?

Exista vreo pensie privata sau vreo modalitate in care eu sa cotizez și el sa primeasca o suma de bani lunar dupa decesul meu. Fara sa depinda de comisii si alte lucruri care de multe ori pot fi manarite.

Practic vreau sa asigur un viitor copilului meu in conditiile in care acesta nu va putea avea un loc de munca! Ce variante exista? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alex_element , utilizator 22:13, 15 Iulie 2019
Nu există alte posibilități decât să-l încadrați într-un grad de handicap. Dacă gradul va fi ACCENTUAT, va primi o INDEMNIZAȚIE lunară de 375 de lei, și alte drepturi.

Dacă este bolnav, sau dizabil, nu se poate să nu depindă de comisiile de expertiză.

Ar fi bine să facă un efort și sa lucreze o perioadă de timp, ca apoi să poată beneficia de pensie de invaliditate.

Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizația de handicap.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
Dapix, utilizator
Exista planuri de asigurari de viata, cu sau fara capitalizare, in baza carora o persoana desemnata (beneficiar) primeste o suma de bani, fie in caz de deces (si nu numai) al persoanei asigurate. Pentru mai multe detalii, luati legatura cu o companie de asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere indemnizație de handicap ionela11 ionela11 Bună seara, Daca o persoana care s a angajat recent și a semnat un contract individual de munca, ea beneficiind și de indemnizația de handicap lunara... ... (vezi toată discuția)
Fratele meu are de 15 ani pensie de invaliditate stiu ca are ... Akyy Akyy Fratele meu are de 15 ani pensie de invaliditate stiu ca are drept si de pensie de handicap ,cati ron este aceasta ? Multumesc (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. Unchiul meu are hipoacuzie bilaterala severa dar nu este boala profesionala. As dori sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala .Are vechime 35 ... (vezi toată discuția)