Sora mea a obținut ordin de restricție temporar împotriva soțului pentru ea și pentru cei doi copii. Poate transfera copiii la altă școală fără acordul lui?
Buna ziua! Sora mea a obtinut un ordin de restrictie impotriva sotului (nu sunt divortati) pentru 2 luni, ordin provizoriu pentru amenintare, pentru ea si cei doi copii. Intrebarea mea este, datorita faptului ca sora mea vrea sa transfere copii la o alta scoala, se poate face asta doar cu acordul tatalui? Ei nu mai locuiesc impreuna, copiii stau cu mama. Va mutumesc anticipat
dinu marian cornel
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns. Intrebarea mea era daca poate sa trensfere copiii la alta scoala fara acordul lui. El nu este de acord. Sau se poate cere ordin prezidential ? Va multumesc
In urma procesului se va stabili daca este in interesul superior al minorului sa fie transferat la alta scoala.
Trebuie invocate argumente pertinente in actiune...
proastasatului
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Motivele unei astfel de cereri sunt raspunsurile la urmatoarele intrebari:
1. de ce vreti sa mutati copilul?
2. la care dintre parinti isi are copilul domiciliul?
3. care scoala e mai aproape de domiciliul copilului?
4. cu ce e mai buna scoala la care il mutati fata de cea de la care il mutati? (conditiile scolii, sala de sport sau nu, laboaratoare sau nu, activitati etc)
5. care sunt pozitiile celor 2 scoli (comparativ) in topul scolilor
6. daca copilul are rude sau prieteni apropiati la o scoala spre deosebire de la cealalta.
7. cine va duce copilul la scoala (de exȘ mama in drum spre munca, tatal, bunicii care stau aproape etc)
Faceti o cerere pe calea ordonantei presedintiale, gasiti model pe net, timbrati-o cu 20 de lei, scrieti motivele cererii raspunzand la intrebarile de mai sus. Inainte de a o depune dati tatalui un mail cereti-i acordul intr-un numar de zile precizat (5, sau 7 calendaristice). Mentionati tatalui in mail ca daca nu raspunde veti intelege ca nu e de acord.
Depuneti cererea la judecatoria de care apartineti in 2 exemplare, la fel copii dupa certificatul de nastere al copilului, corespondanta cu tatal pe acest subiect, copie dupa situatia scolara incheiata de la scoala de la care vreti sa-l mutati, taxa de timbru in original.
Orar vizita minor
afrodhitee
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere in instanta pt modificarea orarului de vizita al tatalui pt copil,momentan orarul este 2 saptamani pe ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna
Lauralina
Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ... (vezi toată discuția)