avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Din cauza efortului am devenit inapt, ma pot pensiona ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Din cauza efortului am devenit inapt, ma pot pensiona de boala?

am sa va prezint pe larg problema mea,iar apoi as dori sa imi spuneti ce am de facut;va multumesc!
de 3 ani lucrez la aceeasi companie,ca sofer,munca pe care o fac efectiv implica incarcarea si descarcarea dubitei pe care lucrez,precum si sofatul.in septembrie 2008,in timp ce descarcam niste butoaie de 200kg,am simtit o durere foarte puternica la nivelul mijlocului;spre sfarsitul programului,dupa ce am acuzat dureri puternice in continuare,am fost trimis dde catre superiori la medlife,policlinica cu care are firma contract,iar acolo mi s-a spus ca am inceput de hernie de disc.
am continuat serviciul,desi aveam dureri,luam tratament cu analgezice si lucram;asta pana in martioe 2009 cand am fost operat de urgenta,caci nu ma mai puteam da jos din pat.
dupa operatie am stat in medical 9 luni,facand si recuperari la INMR.
pe 6noiembrie am reinceput serviciul;insa de la medic am fost declarat inapt(fara efort,nu am voie sa ridic decat 5kg,fara sa stau in picioare,frig,umezeala,curent).
cei de la serviciu mi-au spus ca pana pe 1 decembrie mai pot veni la munca,urmand ca directorul sa imi dea o "prima consistenta sa nu ma plang";iar apoi nu mai este problema lor.
mentionezc ca pana in septembrie nu am avut nici un fel de probleme medicale,deci din cauza efortului depus la locul de munca am ajuns in acest hal;asadar nu trebuia inclusa ca boala profesionala?in situatia in care ma aflu acum,nu imi mai pot gasi un loc de munca,pentru ca nimeni nu angajeaza un om care nu poate face nimic.
pot in aceasta situatie sa ma pensionez pe caz de boala?sau ce pot face,caci am o sotie si doi copii mici,unul de numai 3 saptamani...nu pot astepta sa raman fara nici un venit.
vreau sa stiu ce pot face in aceasta situatie.
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:57, 29 Noiembrie 2009
Recompensa ti-au mai dat? e o simpla curiozitate! Succes!
nu am primit nici o recompensa inca ,urmeaza sa primesc (spun ei)pe11dec o recompensa de 3000lei(treimii lei)dar care taie din start dreptul sotiei mele(lucram la aceeasi firma)de a lua prima de nastere de 500lei care se dadea ca si prima.la fortele de munca buftea ,vineri ,am intrebat de dosarul meu ,am aflat ca acolo nu a ajuns nici un dosar de la firma la care lucrez. mentionez ca am fost instiintat de catre directoarea de res.uman. ca de la firma l-au trimis luni(cred ca si aici este ceva necurat ,daca l-ar fi trimis ar fi trebuit ca la buftea sa se gaseasca)
1. La Fortele de munca (Somaj) trebuia sa va duceti dvs. personal cu actele necesare. Mai sunt niste cereri tip si declaratii de semnat si, apoi, dvs. erati interesat sa le duceti mai repede.
2. Pentru a primi indemnizatia de somaj de la data concedierii trebuie sa depuneti actele in termen de 30 de zile de la data concedierii.
ceea ce am omis eu sa va spun este ca am fost invitat de catre dir.res.uman.sa semnez cum ca refuz postul de agent vanzari(de care am fost instiintat ca ar mai fi unul liber dar ca,la fel ca si soferul trbuie sa mai si car marfa si in plus imi trebuiesc 3ani vechime in vanzari iar eu nu sunt nici de acesta apt).eu am refuzat sa semnez spunand ca accept orice post,doar ca ei sa mi-l gaseasca.m-au instiintat ca si pt.acesta trebuiesc trimise actele la med.muncii si ca iar voi primii un refuz.atunci de ce imi mai pomenesc de acest post?raspunsul la aceasta intrbare a fost de fapt ca o amenintare:o sa semnezi tu joi3noiembrie(cand ma cheama sa semnez doar ,si nici nu stiu ce sa semnez).
vechimea mea pe CM este de 8ani ,avand acum varsta de 32 de ani

Alte discuții în legătură

Pot obtine daune ptr. pierderea capacitatii de munca de la firma angajatoare? rhuna_sara@yahoo.com rhuna_sara@yahoo.com daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns:sunt inca angajatul unei mari firme de comercializare a produselor electrocasnice.m-am angajat acum 2 ani la aceasta ... (vezi toată discuția)
M-am imbolnavit la munca iar patronul imi cere acum demisia stancut_sabin stancut_sabin Buna ziua , ma confrunt cu o problema medicala din cauza activitatilor de la locul de munca . Am mai pus o intrebare aici pe site ... (vezi toată discuția)
Apt conditionat Doina Elena Doina Elena La angajare a prezentat apt - lucrator comercial (F). Dupa 2 ani, avand unele perioade mai mari prin concedii medicale, i s-a cerut fisa de aptitudine de la ... (vezi toată discuția)