avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract televiziune și internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract televiziune și internet

Ce pot face in cazul in care un furnizor de televiziune a făcut un contract care nu a fost semnat de titular, contractul fiind semnat de furnizor fara permisiunea titularului? Este valabil un astfel de contract?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:41, 19 Iulie 2019
intrebarea e extrem de generala:
ar fi de ajutor sa stim daca a produs rezultate (adica serviciile au fost puse la dispozitie), daca a fost "incheiat" in continuarea unui contract mai vechi, de ex., in urma unei convorbiri telefonice, etc.
un astfel de contract se semneaza de furnizor mai intai si se trimite clientului. a facut clientul vreo plata in virtutea acestui contract, etc.

Adrian Dimitriu a scris:

intrebarea e extrem de generala:
ar fi de ajutor sa stim daca a produs rezultate (adica serviciile au fost puse la dispozitie), daca a fost "incheiat" in continuarea unui contract mai vechi, de ex., in urma unei convorbiri telefonice, etc.
un astfel de contract se semneaza de furnizor mai intai si se trimite clientului. a facut clientul vreo plata in virtutea acestui contract, etc.

Contractul este nou. S a încheiat în urma unei convorbiri telefonice in care acesta mi a cerut o copie după buletin iar în termen de 2 săptămâni au venit să mi instaleze serviciul dar fără contract spunandu mi că va veni reprezentantul lor cu contractul că ei se ocupa doar cu instalarea. Intre timp mi a venit prima factura pe care am platit o iar când i am întrebat de contract mi a zis că apar în evidenta lor că am contract încheiat. Le am cerut o copie a contractului respectiv și am observat că a semnat altcineva în dreptul semnăturii mele. Eu nu am semnat nimic. Iar acest contract nu avea nici o anexă cu prețul abonamentului ales. Ce pot face in situația asta?
Contractul, asa cum a fost semnat, a produs efecte, de ambele parti: dvs ati avut parte de servicii (bune - rele...), pe care le-ati si recunoscut, achitand prima factura.
Aveti cateva variante, dar depinde de ceea ce doriti sa faceti: sa incetati contractul, sa-l negociati sau sa-l continuati.
Pana acum, se poate spune ca ambele parti, dvs si furnizorul ati dovedit buna credinta in derulare. E un lucru care poate suna vetust, dar este apreciat ca atare, atunci cand balanta e relativ echilibrata.
Daca vreti sa continuati contractul, si doriti neaparat contractul, veti gasi o persoana empatica la furnizor care sa rezolve acest lucru. (Din cunostintele pe care le am despre oamenii de vanzari, acestia sunt invatati sa se axeze pe rezultate: clientul e multumit, nu sunt plangeri, da-le incolo de hartii!). In aceeasi situatie, daca factura nu a corespuns preturilor discutate, puteti invoca acel asa zis contract si sa cereti furnizorului sa refaca contractul corect. Poate sa le si intoarceti vizita.
Oricare din celelalte doua optiuni va conduc intr-un conflict cu furnizorul din care cineva va pierde, fie un client, fie niste penalitati, fie ambele. In aceste situatii veti avea parte de controverse indelungate si chiar de un proces.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
adriandimitriu, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie pentru vicii ascunse- despagubire oana.n.2010 oana.n.2010 Buna ziua. Cumpar materie prima de la un furnizor din UE.Prelucrez materia prima si produsul finit il livrez in tara unui client.Materia prima cumparata nu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu furnizorul de servicii cablu si internet realmaco2001 realmaco2001 In luna martie a acestui an am fost contactat de catre un reprezentant al unei firme care mi-a propus o oferta de furnizare a serviciilor de cablu si ... (vezi toată discuția)
Facturare rdstel MURO MURO buna ziua ! am si o problema legata de rds&rcs si anume cu serviciul rdstel . 1. perioada de facturare - conform sitelui si al contractului semnat ei - rds& ... (vezi toată discuția)