avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copil din prima conviventa
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copil din prima conviventa

Buna ziua am o fata de 13 ani cu dubla cetatenie .din 2007 tatal nu a dat un semn nici macar un telefon sa se intereseze de copil.nu am fost casatoriti niciodata dar el a recunoscut fata si copilul ii poarta numele.noi nu ne-am judecat niciodata de comun acord a zis ca sa am grija de copil ca nu se stie daca va mai veni.eu trebuie sa fac buletinul anul viitor la fata.eu intre timp in toti acestia ani abia de 3 ani m-am casatorit .Fata numele sotului actual nu vrea sa il ia.ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Andreescu , utilizator 05:28, 19 Iulie 2019
Formulati in instanță acțiune pentru a exercita in mod exclusiv autoritatea părintească asupra copilului si astfel nu o sa mai aveti niciodată nevoie de acordul tatălui pentru întocmirea buletinului, pasaport, ieșiri din țară, înscrieri/transfer scoala, interventii medicale etc. Luati legatura cu un avocat de pe forum sa va sprijine în acest demers.
Si cum as putea lua legatura aici pe forum?

Cabinet Avocat a scris:

Formulati in instanță acțiune pentru a exercita in mod exclusiv autoritatea părintească asupra copilului si astfel nu o sa mai aveti niciodată nevoie de acordul tatălui pentru întocmirea buletinului, pasaport, ieșiri din țară, înscrieri/transfer scoala, interventii medicale etc. Luati legatura cu un avocat de pe forum sa va sprijine în acest demers.

Apăsați pe butonul albastru CONTACTEAZA si aflati datele consultantului: orașul, adresa de email personală și nr de telefon
Nu aveti nevoie de tatal copilului la evidenta populatiei, atunci cand ii faceti buletinul. Copilul trebuie sa aiba actele in regula si sa fie insotit de unul din parinti.

Va pierdeti aiurea timpul si banii prin judecatorie, complicati situatia aiurea. Puteti face buletinul fetei linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la paternitate si schimbarea numelui A..a A..a Buna ziua!! Eu am un baietel in varsta de 4 luni iar tatal lui ( cetatean strain ) vrea sa renunte la paternitate( nu mai vrea ca baietelul sa ii poarte numele ... (vezi toată discuția)
Imi pot recunoaste copilul daca mama nu este de acord ? RobertPoclitaru RobertPoclitaru Salut pe toata lumea cu respect,si astept raspunsuri de la cine doreste sa ma ajute sa stiu daca pot sa fac ceva sa imi recunosc copilul.Povestea mea este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt divortata si custodia copilului o am eu. pana ... Ana.Maria20 Ana.Maria20 Buna ziua! Sunt divortata si custodia copilului o am eu. Pana astazi am iesit cu fetita din tara fara sa fie nevoie de nici un fel de procura de la tata. ... (vezi toată discuția)