avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Îngreunare executare silită
Discuție deschisă în Executare silită

Îngreunare executare silită

Buna ziua! Suntem un grup de angajați ai unei instituții publice care am eliberați din funcție in mod nelegal, am acționat in judecată instituția respectivă, am câștigat procesul, iar instanța a dispus plata salariilor indexate, actualizate cu indicele de inflație pe perioada cat am fost disponibilizați. Instituția a refuzat sa plătească pe cale amiabilă sumele, drept urmare am apelat la un executor judecătoresc. Executorul a ținut in mod expres sa facem expertiză contabilă, cu costuri suportate de noi, iar de când au venit rapoartele expertului contabil, mai exact de 22 de zile, executorul nu a luat nicio măsură împotriva instituției. Ajunși la executorul judecătoresc, acesta nu dorește sa ne vorbească, și stă baricadat in biroul său pentru a nu da ochii cu noi. Țin să precizez sa suntem locuitori ai unui oraș micuț, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea și majoritatea bugetarilor sunt susținători politici. Vă rog, ce putem face in legatură cu această problemă? Instanța a dispus plata sumelor din data de 18 mai 2018, și până in ziua de azi nu am primit niciun răspuns concret și ce primim sunt decât uși in fețe..
Buna ziua,

Impotriva demersurilor efectuate de executorul judecatoresc, se poate formula contestatie la executare.

in situatia dumneavoastra, faptul de a nu fi efectuate aceste demersuri de executare silita, se poate invoca in cadrul unei contestatii la executare in cadrul careia se va solicita obligarea executorului la efectuarea acestora.

In situatia dumneavoastra, va recomand sa luati legatura cu un avocat care sa va reprezinte atat in relatia cu executorul judecatoresc cat si intr-o eventuala procedura litigioasa. Va recomand acest aspect pentru a nu interveni o eventuala perimare a executarii sau o prescriere a dreptului de a mai solicita executarea silita.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in urma unui proces civil, avand ca obiect partaj ... rusu_florin rusu_florin Buna ziua! In urma unui proces civil, avand ca obiect partaj judiciar, am de primit o sulta pe care insa nu am primit-o nici acum, dupa 5 luni de la ... (vezi toată discuția)
4 ani fara niciun act de executare - este perimata executarea silita? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am primit de curand un proces verbal de sechestru auto intr-un dosar de executare din anul 2014, iar in urma consultarii dosarului la executorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ... marius68marius marius68marius Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ce a formulat o executare silita, avand in vedere ca mi-a fost comunicata doar incheierea de ... (vezi toată discuția)