Am o problema mai delicata și as dori un răspuns mai precis care ar fi demersurile pe care trebuie sa le fac.
Sunt într-o relație de concubinaj de 11 ani, din care am un copil în vârstă de 10 ani. Eu sunt persoana cu dizabilități grad accentuat. Anul trecut am rămas însărcinată, născând în luna octombrie, acel copil având filiația stabilita decât după mine în urma nașterii. Având probleme de sănătate și neputând sa îngrijesc un copil nou născut mi am dat acordul pt instituirea măsurii de protecție, plasament.
Având în vedere ca eu renunțat atât la drepturile cât și obligațiile părintești, din contra am avut cezariana și a fost nevoie de 20 zile de spitalizare, doresc sa elimin de la orice drept de moștenire ce i-ar reveni după urma mea în calitate de mama naturala.
Având în vedere ca acest copil se afla în plasament la un fratele meu cu care ma aflu în litigiu de 4-5ani cu sprijinul primăriei și DGASPC pt a obține drepturile copilului în caz ca pățesc ceva. Pot menționa ca prin instituirea acelei masuri este plătit de către stat și nu prestează gratuit.
Doresc excluderea acelui copil de la orice drepturi deoarece nu mi-am dorit acel copil și nu am primit nimic în urma nașterii, din contra mi-am pus viata în pericol. Care ar fi procedura și actele necesare?
Cei de la primărie au trimis către DGASPC ca vor reintegrarea minorului în familie, însă în familia cui? Dacă eu nu doresc acel copil!Având în vedere ca este sub 1 an le am sugerat sa caute sa fie adoptat,dar nu vor. Am inpresia ca se mănâncă niște bani la nivel local.
Demos
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Personal, sunt ateu, dar totusi, nu arunc pietre!
Sa nu uitam ca persoanele handicapate sunt o categorie foarte expusa si vulnerabila!!!
Sa nu uitam ca vorbim despre o mama care si-a vazut copilul iesind din ea, care l-a purtat timp de luni!!!
Nu aveti cum sa va dezmosteniti total copilul.
Puteti face un testament in favoarea unui alt beneficiar dar copilul va beneficia de rezerva legala.
Aveti dreptul sa va vindeti bunurile cu/fara obligatie de intretinere, sa le transformati in bani lichizi, bani de care veti dispune cum doriti, etc... .
Sa nu uitam ca-n unele tari, altfel civilizate (si unde traieste o diaspora romana importanta), s-a limitat dreptul de avort pana si in cazurile de viol!!!
GermanAlex
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In Romania copiii nu pot fi dezmosteniti. Dupa moartea dumneavoastra copilului ii revine o cota rezervata prin lege din mostenire, orice ati face. Doar daca nu ramane nimic, nu mosteneste nimic. Prin testament ii puteti diminua doar cota. Va duceti la notar si va faceti testament si va explica el.
proastasatului
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Exista femei care raman insarcinate si nasc copii, fara nici un efort, majoritatea. Exista femei care se chinuie ani sa aiba un copil si reusesc. Exista femei care se chinuie ani la rand pentru a avea un copil si nu reusesc, si asta, in ciuda faptului, ca exista altele, cu aparenta de femeie, care isi urasc pruncul ce l-au purtat in pantec. Avand in vedere ca legea ne garanteaza dreptul la opinie si la libertatea de exprimare, afirm, citand din poetul national: ”e rusine omenirii sa va spuna voua oameni”
Nu exista scuza pentru a simti ura pentru copilul tau, mai putin boala psihica, si cum ”psihic” provine din greaca, unde inseamna suflet, ceea ce era de demonstrat, s-a demonstrat ex re.
"Având în vedere ca acest copil se afla în plasament la un fratele meu cu care ma aflu în litigiu de 4-5ani cu sprijinul primăriei și DGASPC pt a obține drepturile copilului în caz ca pățesc ceva. Pot menționa ca prin instituirea acelei masuri este plătit de către stat și nu prestează gratuit."
Mai sus de aceste rânduri spuneaţi că acel copil are vârsta de un an. Întrebare : cum vă judecaţi cu fratele de 4-5 ani pentru copil ?
De asemenea ziceţi că nu v-aţi dorit acel copil. Aţi fost cumva violată ?
dariadraga
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu cunosc amănunte, dar o mama nu renunță la copil ,decât dacă e spre binele copilului. Având handicap ,clar ,a considerat că nu îi poate asigura cea mai buna îngrijire. Copilul fiind la fratele ,cu care e in litigiu dinainte de apariția copilului ,eu as putea presupune un abuz psihic ,căruia îi este mama victimă. Dorința de a dezmosteni copilul ,poate e o încercare de a stăvili abuzul psihic din partea fratelui . Poate fratele mamei ă luat copilul din interese financiare . Nu mai judecati mama. Dacă aș fi avocat ,as întreba mai multe si poate as face o fapta buna încercând să o ajut ,dacă e victimă unui abuz emotional atât de intens.
Plasament
Csaba89
Buna ziua,fetita mea de 14 ani se afla in plasament la bunica de un an de zile,ce se intampla daca iau cu mine fetita in germania fara acordul bunica dar bine ... (vezi toată discuția)