avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Buna ziua,
pt efectuarea sucucesiunii tatalui decedat acum 24 ani (mama decedata anterior) bunuri de mostenit sunt numai niste actiuni cf program de privatizare desfasurat in intreaga tara,teren arabil 0,5 ha si un loc de veci in provincie ( unde sunt inhumati ambii parinti). Nu exista alte bunuri:
- daca unul din cei 2 frati nu se prezinta la notar se poate face sucuesiunea in lipsa?
- daca adresa veche nu mai este valabila se poate folosi adresa de facebook?
- daca unul din acesti 2 frati nu este de gasit cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Florenta30 , utilizator 12:33, 20 Iulie 2019
Daca fratele respectiv nu se prezintă singura variantă este partajul în instanta,dvs va trebui să faceti anumite demersuri pt a afla unde are domiciliul,în cazul în care nu descoperiți se scoate un certificat de greva și se solicita date la direcția evidență populației din zonă dvs etc.Incercati la notar și Dacă nu reușiți consultați un av sunt destule proceduri/demersuri de realizat înainte de un eventual partaj în instanță.
Poate ar fi bine sa va ganditi daca merita, din ce ziceti, valoarea bunurilor ce le puteti mosteni e modica si o impartiti cu fratele..
In instanta va trebuie sa dovediti ca ati acceptat tacit succesiunea dupa tata. Mama nu a avut bunuri sau parintii in comun ?
Ce v-a facut sa actionati acuma, dupa 24 de ani de la decesul tatalui ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă dacă renunț la o parte din moștenire? cami26 cami26 Buna ziua, doresc sa va expun urmatoarea situatie: tatal meu a decedat in 1991 si am facut succesiunea impreuna cu fratele meu pentru un teren arabil si un loc ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire david1953 david1953 Buna ziua, Ma numesc David si am urmatoarea problema: - in anul 2002 fratele meu mai mare impreuna cu sotia au facut dezbaterea de mostenire dupa tatal ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire/iesire din indiviziune ContSters50658 ContSters50658 Buna ziua! De mare ajutor mi-ar fi un raspuns la subiectul propus de mine! Suntem(sau am fost pentru ca intre timp unii au decedat) 11 copii sa ziem ... (vezi toată discuția)