avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe succesiune

Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneți cum e mai avantajos financiar să fac succesiunea, după un părinte sau după amândoi odată?
Caz concret, mama mea a murit în septembrie 2017 și ar trebui să fac succesiunea până în septembrie 2019 pentru a nu mai plati impozitul de 1 %. Dacă nu fac succesiunea acum și fac după ce nu mai e tatăl meu plătesc contravaloarea a doua succesiuni(pentru mama și pentru tata) plus impozitul de 1 % sau numai o succesiune plus impozitul de 1% ?
Menționez că sunt singurul lor copil.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:50, 20 Iulie 2019
plătesc contravaloarea a doua succesiuni(pentru mama și pentru tata) plus impozitul de 1 %

asa
Deci indicat e să fac acum succesiunea pentru mama și la momentul respectiv pentru tata pentru a nu mai plati impozit.

gi-jane2 a scris:

plătesc contravaloarea a doua succesiuni(pentru mama și pentru tata) plus impozitul de 1 %

asa

da, asa e indicat, insa nu cred ca terminati pana in septembrie, dar incercati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri succesiune lilysta lilysta Mama mea a decedat in februarie 2006,nu am facut succesiunea de fapt am dat o declaratie la notar ca renunt in favoarea tatalui meu .Mentionez ca sunt unicul ... (vezi toată discuția)
Succesiune dan66aurel dan66aurel Nu am frati sau surori, mama a decedat de un an si o luna tata traieste, ce se intampla daca nu fac succesiune supa moartea mamei si o fac dupa ce moare si ... (vezi toată discuția)
Succesiune Rusu.marina Rusu.marina Buna ziua, va rog frumos sa mă ajutați cu următoarea speță: părinții tatălui meu au cumpărat un apartament. Bunicul a murit acum 5 ani și nu am ... (vezi toată discuția)