avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia concediu de maternitate

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Sunt insarcinata si in momentul de fata am 2 contracte munca:
1. Un contract de munca pe perioada nedeterminata
2. Si un contract de munca unde activitatea mi se incheie pe 14.08.2019.
Va rog sa-mi spuneti daca eu intru in concediu de maternitate pe 02.09.2019, unde trebuie sa duc adeverinta de la medicul de familie cu concediu medical pentru a primi indemnizatia de maternitate de la ambele locuri de munca. Mentionez ca am intrebat la locul de munca unde am contract pe perioada nedeterminata si mi s-a spus ca ei imi calculeaza indemnizatia doar pentru contractul de munca care il am cu ei. Va rog mult ajutati-ma cu un raspuns! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 22 Iulie 2019
La locul de munca unde aveti c.i.m. pe durata nedeterminata...
Puteti sa-mi dati va rog un articol din lege unde scrie asta? pentru ca cei de la locul de munca unde am c.i.m pe durata nedeterminata mi-au spus ca ei platesc decat indemnizatia pentru veniturile de la ei. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
Anca.3001, utilizator
OUG 158/2005
art. 33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.
Deci fiecare angajator trebuie sa plateasca indemnizatia. Si intrebarea mea este, ce se intampla daca eu din 2 angajatori am ramas doar cu 1 angajator la data intrarii in concediu de maternitate? cum pot sa fac sa mi se calculeze indemnizatia pentru veniturile mele de la ambii angajatori??
Pentru c.i.m. ramas in activitate, concediul medical va fi platit de angajatorul respectiv.

Pentru c.i.m. care va inceta, intrebati la Casa de Asigurari de Sanatete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte munca- concediu maternitate lorelena lorelena Buna seara, Sunt insarcinata si in aprox. o luna voi intra in concediu prenatal. Am contract de munca pe durata nederminata la o firma (de 4 ani) si un ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal - loc de munca vechi Paula_Haiura Paula_Haiura Buna ziua, As avea nevoie si eu de cateva lamuriri. Sunt insarcinata in 29 de saptamani. Am un contract de munca pe perioada nedeterminata, la care acum ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu pre-post natal Teo-DorA Teo-DorA Nelamurirea mea ar fi urmatoarea: - am doua contracte de munca cu cate 0,5 norma, 1 CIM pe perioada nedeterminata si 1 CIM pe perioada determinta, ... (vezi toată discuția)