avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de urmas

Intr-o familie au fost: sotul cu venit din salariu la privat si pensie, sotia incadrata la primarie ca ingrijitor la unui copil major cu sindrom Down si copilul cu pensie de handicap pentru sindrom. Sotul a murit in timpul serviciului dar nu din cauza serviciului ci din cauze de boala.. Sotia sau copilul pot beneficia de pensie de urmas?
Cel mai recent răspuns: salontanul , utilizator 15:43, 22 Iulie 2019
Soția va putea beneficia de pensie de urmaș, la bătrânețe, când va împlini vârsta standard de pensionare. Acum este salariată, din ce spuneți are salariu de asistent personal.

Copilul poate beneficia de pensie de urmaș după tatăl său până la vârsta de 18 ani. Dacă va continua studiile, pensia de urmaș i se poate prelungi până la 26 de ani.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
Dapix, utilizator
Multumesc! Din ce inteleg eu de pe net copilul va beneficia oricum de pensie de urmas pentru ca este intr-un grad de handicap. Nu stiam de sotie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu mai primesc ingrijitorii copiilor cu sindromul down bani?? cris_89 cris_89 Buna ziua! Cunosc un caz in care ingrijitoarea (in aceasta situatie, mama) unui copil diagnosticat cu sindrom Down a primit salariu pana la un moment dat ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas monicah monicah BUNA Va rog daca se poate sa-mi raspundeti ,sotul meu a fost pensionar si a decedat, eu am 50 de ani si am o fetita la scoala de 18 ani as putea sa beneficiez ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia de handicap? Animic Animic Bună seara! Fiica mea are 20 de ani și este diagnosticata cu Sindrom Down și este încadrată în grad de handicap grav cu asistent personal. A absolvit 10 ... (vezi toată discuția)