avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema de uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema de uzucapiune

salut,
poate ma ajutati si pe mine cu niste idei/sfaturi in problema urmatoare.
Socrul meu are un teren de aprox 1000mp intravilan, dar are titlu de proprietate doar pe jumatate (succesiune). Pe cealalta jumatate exista o adeverinta de la primarie de prin 1960si ceva prin care are drept de folosinta (tatal socrului meu - decedat) asupra acelei parti de teren. Tot terenul este si a fost ingradit din 1960 si folosit neintrerupt de acesta. De asemenea in tot acest timp nu a fost revendicat de nimeni. Partea rea este ca pe aceasta parte de teren nu s-a platit impozit niciodata.
In acest caz este vorba de uzucapiune?. Exista vreo perioada de prescriptie? Care ar fi pasii de urmat in continuare?
Cel mai recent răspuns: ANDUTA , utilizator 08:45, 29 Mai 2006
nimeni nu ma ajuta si pe mine?
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2006
George, Avocat
nimeni nu ma juta si pe mine?
Se poate intabula si cealalta jumatate printr-un ordin al prefectului, in baza adeverintei si a unei cereri inaintate la primarie. Va adresati mai intai primariei.Bafta!
nu trebuie hotarare judecatoreasca?
Nu aveti nevoie de hotarare judecatoreasca.Va adresati primariei, in baza adeverintei "de folosinta" primiti ordinul de la prefect, iar apoi aveti nevoie de ridicare topografica cu care va prezentati la biroul de carte funciara pentru intabulare.

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare drept de proprietate teren ChirucVeronica ChirucVeronica Parintii mei au cumparat o casa la tara in 1982 . In actul de vanzare-cumparare scrie ca : “ terenul aferent locuintei in supr 250mp trece in ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren danielaonofreiciuc danielaonofreiciuc in anul 1976 , parintii mei au dobandit o casa in urma intretinerii unei persoane. conform legilor vremii respective in momentul intabularii casei , terenul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate al unui lot in folosinta wdy77 wdy77 Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ... (vezi toată discuția)