avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema de uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema de uzucapiune

salut,
poate ma ajutati si pe mine cu niste idei/sfaturi in problema urmatoare.
Socrul meu are un teren de aprox 1000mp intravilan, dar are titlu de proprietate doar pe jumatate (succesiune). Pe cealalta jumatate exista o adeverinta de la primarie de prin 1960si ceva prin care are drept de folosinta (tatal socrului meu - decedat) asupra acelei parti de teren. Tot terenul este si a fost ingradit din 1960 si folosit neintrerupt de acesta. De asemenea in tot acest timp nu a fost revendicat de nimeni. Partea rea este ca pe aceasta parte de teren nu s-a platit impozit niciodata.
In acest caz este vorba de uzucapiune?. Exista vreo perioada de prescriptie? Care ar fi pasii de urmat in continuare?
Cel mai recent răspuns: ANDUTA , utilizator 08:45, 29 Mai 2006
la birou/serviciu din primarie trebuie sa ma duc?
La primaria municipiului nostru, te adresezi biroului agricol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare drept de proprietate teren ChirucVeronica ChirucVeronica Parintii mei au cumparat o casa la tara in 1982 . In actul de vanzare-cumparare scrie ca : “ terenul aferent locuintei in supr 250mp trece in ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren danielaonofreiciuc danielaonofreiciuc in anul 1976 , parintii mei au dobandit o casa in urma intretinerii unei persoane. conform legilor vremii respective in momentul intabularii casei , terenul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate al unui lot in folosinta wdy77 wdy77 Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ... (vezi toată discuția)