avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata cas si cass la vânzare auto
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata cas si cass la vânzare auto

Doresc sa vand o masina personala Va rog sa imi spuneti daca la venitul obtinut se plateste sanatate si pensie. In privita impozitului m-am lamurit. Acesta se plateste incepand cu a 3-a masina vanduta intr-un an calendaristic. Dar nu gasesc nimic concret in codul fiscal referior la cas si cass.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:04, 23 Iulie 2019
Daca va faceti din ceasta ocupatie de a cumpara si vinde masini (altele in afara celei din patrimoniul personal) o activitate economica din care sa castigati un venit anual, trebuie sa va inregistrati ca pfa la registru comertului si la finante si veti plati cass si cas dupa conditiile de la pfa, adica daca venitul anul net este peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie si veti depune declaratia unica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si salariat - taxe si contributii Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Buna ziua, Pentru un angajat care are si un PFA in alt domeniu, avand in vedere ca plateste impozit, CAS si CASS ca angajat, mai este necesar sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica la pfa pensionar Ion Dane Ion Dane Daca sunt pensionar si la pfa nu am nici un venit trebuie sa platesc cas si cass? (vezi toată discuția)
Ce procent plateste pfa la anaf 2018? simulete simulete Ce procent plateste un agent de asigure cu PFA in 2018? (vezi toată discuția)