avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Infiintare microintreprindere cu activitate si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Infiintare microintreprindere cu activitate si incasare dividente in CCC

Salutare,

Sunt in CCC si doresc sa infiintez o microintreprindere unde voi fi administrator. Voi avea venituri in perioada CCC si foarte probabil sa incasez dividentele. As incalca vre-o lege care sa-mi suspende incasarea indemnizatiei ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 24 Iulie 2019
In primul rand, in calitate de administrator nu veti incasa dividende. Doar in calitate de asociat. Dividendele se acorda in functie de profitul firmei, la sf de an. Atata timp cat va platiti impozitele, nu este nicio problema. In schimb, nu puteti fi angajata in functia de administrator si sa incasati salariu.
Voi fi administrator si unic asociat.
Dividendele se pot lua si trimestrial.
Nu voi fi angajat si nu voi incasa salariu la microintreprinderea pe care vreau sa o infiintez. Sunt doar angajat la o firma unde am contractul de munca suspendat pentru ca am intrat in CCC.

Pot sa am venit pe societatea noua si sa incasez dividendele ?
Se poate ca societatea noua sa realizeze venituri , iar dvs sa primiti dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil si administrator micro-intreprindere dan_pal dan_pal Buna ziua Am intrat in concediu crestere copil si acum as dori sa imi deschid o micro-intreprindere. Intrebarea mea este daca mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Pot sa infiintez firma daca sunt in ccc Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, doresc sa infiintez firma si sa fiu asociat unic (intreprinzator debutant), sunt in concediu de crestere al copilului.imi afecteaza indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Crestere copil evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua.Pe 12 iunie trebuie sa intru in crestere copil..pana la aceea data sunt in postnatal(126 zile) si am o nelamurire.Eu am un srl si sunt unic asociat ... (vezi toată discuția)