avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cu trei coproprietari: se poate muta acolo ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cu trei coproprietari: se poate muta acolo unul dintre ei, fără acordul celorlalți?

buna ziua, sint coproprietara, impreuna cu alte 2 persoane, al unui apartament. as dori sa stiu daca unul din coproprietari se poate muta in acest apartament fara acordul celorlalti doi .
va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit prevederilor art. 636 C.Civ, "Fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul comun in masura in care nu schimba destinatia si nu aduce atingere drepturilor celorlalti coproprietari. Cel care, impotriva vointei celorlalti proprietari, exercita in mod exclusiv folosinta bunului comun poate fi obligat la despagubiri".

Altfel spus, puteti sa folositi bunul comun, va puteti muta acolo, insa, consider ca decat sa va supuneti unor neplaceri de convietuire, mai bine optati pentru a obtine despagubiri.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprejmuire teren coproprietate Bawer Bawer Buna ziua. Am cumparat un aparatament intr-un bloc nou construit si urma ca in lateralul blocului sa fie amenajat un spatiu de joaca pt copii. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Indiviziune VONPAUL006 VONPAUL006 Locuiesc in casa parinteasca si detin prin mostenire 48%. Eu am grije de ingrijirea casei si de plata impozitului de peste 10 ani. Mai ... (vezi toată discuția)
Ocupare spatiu comun buna ziua, am cumparat o camera intr-un ... Motanel2020 Motanel2020 Ocupare spatiu comun Buna ziua, am cumparat o camera intr-un bloc vechi, care are doua etaje, pe fiecare palier sunt patru apartamente si o camera. Aceste ... (vezi toată discuția)