avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INDIVIZIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INDIVIZIUNE

Locuiesc in casa parinteasca si detin prin mostenire 48%.
Eu am grije de ingrijirea casei si de plata impozitului de peste 10 ani.
Mai sint doi mostenitori care nu locuiesc in casa si nu au adresa din buletin aici.
Au dreptul sa vina in locuinta cind vor ei fara acordul meu si care este baza juridica?
Evita sa faca iesire din indiviziune din cauza taxelor.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:05, 28 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 636 din Codul civil
Exercitarea în comun a dreptului de folosinţă
(1) Fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul comun în măsura în care nu schimbă destinaţia şi nu aduce atingere drepturilor celorlalţi coproprietari.

(2) Cel care, împotriva voinţei celorlalţi proprietari, exercită în mod exclusiv folosinţa bunului comun poate fi obligat la despăgubiri

Deci,da, au dreptul. Ca sa decideți dvs singur, trebuie să fiți unic proprietar.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indiviziune // ingradirea drepturilor Mose Mose Buna tuturor, detin impreuna cu o alta persoana un teren in indiviziune, Acest teren inconjoara cele doua case care ne apartin separat fiecaruia dintre noi ... (vezi toată discuția)
Apartament cu trei coproprietari: se poate muta acolo unul dintre ei, fără acordul celorlalți? fauve fauve buna ziua, sint coproprietara, impreuna cu alte 2 persoane, al unui apartament. as dori sa stiu daca unul din coproprietari se poate muta in acest apartament ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire teren coproprietate Bawer Bawer Buna ziua. Am cumparat un aparatament intr-un bloc nou construit si urma ca in lateralul blocului sa fie amenajat un spatiu de joaca pt copii. Intre timp ... (vezi toată discuția)