avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Cum ajungi grefier?
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Cum ajungi grefier?

Bună ziua! Aș avea câteva nelămuriri legate de profesia de grefier. Din câte am înțeles, există două posibilități de accedere în această profesie: una ar fi admiterea la SNG și susținerea unui examen la finalul cursurilor, pentru ocuparea posturilor scoase la concurs, iar a doua prin concurs direct pe un anumit post vacant. Concursul pe post este doar pentru recrutarea grefierilor arhivari și a registratorilor? Și aceștia trebuie să fi urmat în prealabil cursurile de pregătire ale SNG?
Altă nelămurire ar fi următoarea: în cazul în care, după terminarea pregătirii la SNG și susținerea examenului organizat la final pentru ocuparea unui post, cineva este repartizat într-un alt oraș decât și-ar dori, este obligat să ocupe postul oferit în acel oraș? Există vreo posibilitate de a specifica în ce oraș dorește să își desfășoare activitatea? Dacă refuză postul pentru care a fost repartizat și nu mai dorește să profeseze trebuie restituite către SNG cheltuielile de școlarizare și indemnizația de cursant?
De asemenea, în lege se specifică următorul aspect - "Absolvenții SNG au obligația de a rămâne 5 ani în cadrul instituțiilor autorității judecătorești." La ce se referă mai exact acest lucru?
Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
andraaa02, utilizator
Cel mai recent răspuns: andraaa02 , utilizator 13:08, 24 Iulie 2019
intrati pe site-ul scolii de grefier si acolo gasiti toate informatiile.
Doar informații vagi se găsesc acolo, nu mă prea ajută să mă lămuresc.

Corina89 a scris:

intrati pe site-ul scolii de grefier si acolo gasiti toate informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere sng? nicole27 nicole27 Buna seara! Am ctv nelamuriri daca poate cnv. sa ma ajute...Eu am terminat fac. de geografie, ma pot inscrie la SNG? si daca da cum se procedeaza? ar trebui pe ... (vezi toată discuția)
Pentru grefier bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Spuneti-mi va rog , pentru ca sa ajung grefier ce studii trebuie sa am? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)