avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie

Daca vecinul ma ameninta pe facebook si posteaza poze,injurii, ma face criminal cui trebuie sa ma adresez?Am fost la poliție am explicat despre ce se ntâmplă si am primit răspunsul ca,calomnia nu mai este infracțiune.Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: DanCristian199 , utilizator 04:58, 11 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va adresati instantei civile.
Da, rezulta clar ca doar in instanta civila se poate solutiona cazul.
Puteti cere si daune morale dar trebuie precis indicate in cererea de chemare in judecata.
Din pacate,calomnia nu mai este considerată o faptă penală,deși ar trebui,după părerea mea,deoarece duce la conflicte,violență.
O dati in judecata cu toate dovezile pe care le aveti si toti martorii care comentează cu el pe facebook despre dvs.

secareanuioan a scris:

Daca vecinul ma ameninta pe facebook si posteaza poze,injurii, ma face criminal cui trebuie sa ma adresez?Am fost la poliție am explicat despre ce se ntâmplă si am primit răspunsul ca,calomnia nu mai este infracțiune.Ce sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defaimare prin calomnie si insulte iioanapana iioanapana Buna ziua! O persoana care, in trecut, m-a amenintat si a adus injurii la adresa mea, insa am ales sa rezolv amiabil problema, acum posteaza un anunt calomnios ... (vezi toată discuția)
Cui trebuie sa ma adresez? parchetului sau judecatoriei virgild virgild Am fost amenintat, insultat si injurat de catre seful direct in timpul exercitarii atributului de putere publica (ambii fiind functionari publici si in timpul ... (vezi toată discuția)
Calomnia si defimarea; ce se poate imputa faptuitorului ? ToaderMihaelaCristina ToaderMihaelaCristina Buna ziua. Am fost hartuita timp de 7 zile de catre o persoana; pentru acestea exista dovezi si martori si a fost inaintat dosar penal de catre avocatul care ... (vezi toată discuția)