avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.Sunt Lia,mama a murit cand aveam zece ani.tata sa recasatorit si am o sora de la mama vitrega. In anul 2019 a murit sí tata acum sora sí mama vitrega vre sa ma excluda din mostenire.Intrebarea mea este . eu mostenesc dupa mama vitrega daca ei au fost casatorit mai mult de 40 de ani.Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
LIACSKA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:05, 25 Iulie 2019
Moștenești numai pe tata. Vei participa la succesiune la întreaga moștenire lăsată de tata. Pe mama vitregă o va moșteni doar fata ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Mosteniti dreptul dumneavoastra de pe urma tatalui.
Sa nu renuntati la mostenire NICIODATA!
Daca sora vitrega nu este fiica tatalui dumneavoastra atunci ea nu misteneste de pe urma tatalui dumneavoastra.
Nu conteaza perioada de casatorie.
Pe mama vitrega nu o puteti mosteni.
Luati legatura cu un avocat care sa va sprijine.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Cum poate face tata ca sa nu avem probleme cu sora vitrega la mostenire... ionut_mihaiu ionut_mihaiu Buna ziua, Tatal meu a fost casatorit pentru scurt timp acum mult timp si a avut o fiica, dupa care s-a recasatorit cu mama si a avut doi copii, pe mine si ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul parintiilor HUBARDONI HUBARDONI Dupa ce a murit tatal meu vitreg (casatorit legal cu mama),sora mea (fiica tatalui meu vitreg si al mamei mele),sa mutat la mama si a schimbat si adresa in ... (vezi toată discuția)