avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pe perioada C.C.C beneficiez de grupa 1 de munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pe perioada C.C.C beneficiez de grupa 1 de munca?

As vrea sa mă lămuriți și pe mine cu doua aspecte. În data de 01.04.2016 - 01.08.2018 m-am aflat în C.C.C. Și as vrea sa știu dacă pentru aceasta perioada de timp beneficiez de grupa 1 de munca ( menționez faptul ca lucrez în M.A.I. si la data intrării în C.C.C
lucram ca și subofiter operativ la grupa 1 de munca iar la întoarcerea în câmpul muncii am revenit pe același post) și as mai vrea sa știu dacă perioada mai susmenționată de C.C.C. se ia în calcul și la vechime în grad (adică în aceasta perioada mi-a mers vechimea pentru a fi avansat în gradul urmator sau acesti ani nu trebuie socotiți pentru a primi următorul grad) ? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 25 Iulie 2019
Perioada concediului pentru creșterea copilului constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.

Perioada concediului pentru creșterea copilului nu constituie activitate desfasurata in conditii speciale/deosebite de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in campul muncii bondarul77 bondarul77 BUNA ZIUA.as dori sa stiu daca se ia in calcul ca vechime in campul muncii si anii de crestere copil 1-3 ani cat si pana la 7 ani pentru copii cu grad de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am stat in crestere copil timp de 7 ani, copilul avand ... gentiana2 gentiana2 Buna ziua! Am stat in crestere copil timp de 7 ani, copilul avand handicap. Inainte de a intra in crestere copil eu nu am lucrat,am frecventat cursurile de zi ... (vezi toată discuția)
Calcul spor vechime auricasofia auricasofia La calcului salariului, dupa intoarcerea din concediu de crestere copil, nu s-a luat in considerare aceasta perioada pe motiv ca aceasta se ia in calcul doar ... (vezi toată discuția)