As vrea sa mă lămuriți și pe mine cu doua aspecte. În data de 01.04.2016 - 01.08.2018 m-am aflat în C.C.C. Și as vrea sa știu dacă pentru aceasta perioada de timp beneficiez de grupa 1 de munca ( menționez faptul ca lucrez în M.A.I. si la data intrării în C.C.C
lucram ca și subofiter operativ la grupa 1 de munca iar la întoarcerea în câmpul muncii am revenit pe același post) și as mai vrea sa știu dacă perioada mai susmenționată de C.C.C. se ia în calcul și la vechime în grad (adică în aceasta perioada mi-a mers vechimea pentru a fi avansat în gradul urmator sau acesti ani nu trebuie socotiți pentru a primi următorul grad) ? Va mulțumesc!
Perioada concediului pentru creșterea copilului constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.
Perioada concediului pentru creșterea copilului nu constituie activitate desfasurata in conditii speciale/deosebite de munca.