Ma intereseaza sa stiu ce se intampla daca un imobil nu are asociatie de proprietari infiintata?
Vine cineva sa amendeze proprietarii? Pentru ca in ultima lege se spune din cate inteleg ca e obligatoriu ca un imobil sau mai multe imobile sa aiba asociatie?
Si mai vreau sa stiu daca se poate ca o firma sa actioneze ca o asociatie la jumatate de oras spre exemplu?
Buna ziua,
Nu este obligatorie infiintarea asociatiei de proprietari daca nu doriti, dar...
ART. 11 din legea 196/2018
(1) Asociatia de proprietari este forma juridica de organizare si de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor dintr-un condominiu, cu personalitate juridica, fara scop lucrativ, infiintata in conditiile prezentei legi, care are ca scop administrarea, exploatarea, intretinerea, repararea, reabilitarea si modernizarea proprietatii comune, mentinerea in stare buna a imobilului, respectarea drepturilor si asumarea obligatiilor de catre toti proprietarii. (2) Consecintele neluarii masurilor de organizare si functionare cu privire la administrarea si gestiunea proprietatii comune sunt in raspunderea juridica a tuturor proprietarilor sau a reprezentantilor acestora, dupa caz.
La a doua intrebare...daca nu reclama nimeni acest lucru, nu cere explicatii...poate functiona asa mult si bine...cu toate ca poate este sau nu legal...
Aceti contracte separate la utilitati?
Firma aceea cu ce se ocupa, ce primiti pentru banii platiti?
Contracte separate - nu stiu pentru ca eu discut de a infiinta o firma care sa mearga la proprietari si sa actioneze ca si o asociatie de proprietari dar sa aiba in portofoliu 200 blocuri nu 4-5 cum se intampla acum.
Firma - da sunt contracte separatela utilitati ca si in multe orase, dar eu vorbesc de curatenia pe scara, curent scara, hidroizolatii, renovare, publicitate in lift etc.
Aceasta defapt este intrebarea - poate o firma cu cod caen de asociatie de proprietari sa mearga si sa bage in subordinea ei 100 de imobile? sa introduca corespondenta prin email cu toti proprietarii, sa introduca plata cu cardul pe o platforma a asociatiei? sa functionam si noi ca in sec 21?
Nu poate "sa bage in subordinea ei" 100 de imobile.
Poate, cel mult, sa incheie contracte de prestari servicii cu fiecare bloc, asociatie de prorietari, in parte si sa se ocupe de administrarea acelor imobile, cu tot ce inseamna asta ( intocmire liste de plata, etc.), conform legii 196/2018