Buna ziua,
am o speta destul de comuna pentru care mi-ar prinde bine ni ste opinii avizate, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii:
Sunt mamica unui copil de 10 ani, divortata de 7 ani, timp in care l-am crescut singura deoarece tatal nu are nici o intentie de a se implica in viata copilului ( in 7 ani a vazut-o de 5 ori, telefon in cel mai fericit caz vorbesc o data la 2 luni), iar pensie alimentara nu plateste decat sporadic si nicidecum procentele stabilite la divort. Ultima data a "platit" in anul trecut in noiembrie o suma modica aprox 300 lei,, si suntem in iulie 2019
As dori sa stiu ce sanse am sa cer tutela exclusiva sau custodie deplina ( nu stiu exact termenul legal), si ce pasi ar trebui sa intreprind.
Tin sa mentionez ca nu lucreaza cu contract de munca, deci oficial nu are venituri, cum pot sa -l determin sa plateasca lunar aceasta intretinere a copilului
Imi doresc sa pot sa decid singura viitorul acestui copil.
Multumesc mult
Este greu de spus ce sanse ati avea pe custodie exclusiva deoarece depinde de multi factori fiecare dintre ei putand genera cate o problema.
Puteti incerca dar incercati sa va angajati cel mai bun avocat pe care va permiteti sa il angajati daca vreti sa va sporiti sansele.
Conteaza enorm cum incepeti procesul si motivarea facuta de avocat.Acesta este insa doar primul pas...
Se impune ca avocatul sa gandeasca o strategie operativa.
Eu am obținut exercitarea autorității părintești în exclusivitate pe motiv de dezinteres vădit din partea tatălui, însă trebuie să dovediți lipsa interesului tatălui de a ține legătura cu minorului, pe simple povești acțiunea se va respinge!
O acțiune perfect motivată, persuasivă, dublată de probe concludente, va fi încununată de succes!
In general ,,custodia comună este regula,custodia exclusivă este exceptia.Au existat cazuri în care instanțele au respins astfel de solicitări (chiar în situatii în care tatii se implica si mai putin )sau spete(ceva ai putine la numar)în care au fost admise .Depinde de multe aspecte ,as spune totusi ca sansele de admitere sunt mai mici .Pt pensie daca nu realizează venituri în țară ca sa poata fi executate silit va rămâne o plângere penală pt abandon de familie.facuta cu scopul mai mult de a-l motiva sa plateasca .
Custodia comuna
Iuliana 24
Daca intr-un divort sa stabilit custodia comuna iar in decurs de trei ani acesta nu a sunat si nu ia cautat sub nici o forma se poate cere in instanta custodia ... (vezi toată discuția)