avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament vandut tendentios unui membru de familie, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament vandut tendentios unui membru de familie, pentru a bloca plata datoriilor

Buna ziua,
Administratorul asociatiei a furat 76000 lei de la asociatie. A fost dat in judecata,Sfatuit de avocat a facut un angajament in fata notarului in care a recunoscut insusirea banilor si a promis ca va face rost de bani si in cateva luni ne va inapoia toata suma. Au tinut cont de sinceritatea lui si de promisiunea ca ne va inapoia banii, a fost condamnat la inchisoare cu suspedare. Dupa proces nu am primit niciun leu, administratorul nu avea nicio avere, doar salariul Dupa executare silita am reusit sa obtinem 100 lei pe luna. Administratorul (domnisoara de 46 ani) dupa sce a trecut termenul de 1.5 ani de suspendare a plecat in Suedia la sora ei. Intre timp parintii ei , ca sa nu putem recupera suma furata nici dupa moartea lor (din mostenire), au vandut apartamentul la cealalta fiica . Acum unul dintre parinti a decedat, fetele vor sa vanda apartamentul si sa se mute de tot in Suedia impreuna cu parintele ramas in viata.
In urma celor relatate,
In primul rand ma intereseaza daca se poate ataca contractul de VC cu conventie, demonstrand ca acel vanzare (catre sora administratoarei) a fost efectuat tendentios pentru a evita restituirea banilor conform angajamentului facut la notar si daca avem sanse sa castigam un astfel de proces.
In al doilea rand ma intereseaza daca executorul silit poate da in urmarire ca din salariul din Suedia sa ne plateasca lunar un procent stabilit. Mentionez ca avem adresa din Suedia.
Multumesc anticipat pentru o parere , un sfat folositor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, totdeauna suntem in intarziere. Tarziu am aflat ca ne-au furat, tarziu am aflat ca au vandut apartamentul, tarziu am aflat ca respectiva administrator a plecat din tara si altcineva ramburseaza 100 lei in contul asociatiei. Dar cum am putea remedia situatia ? Angajamentul a fost editat ( cu ajutorul avocatului) ca sa fie posibila recuperarea sumei oricand, daca aflam ca are bunuri in proprietate.
Cazul a fost studiat atent, a fost judecat, a fost dat in executie silita, dar eu consider ca si executorul este de partea administratorului, altfel nu vad cum a putut accepta sa primeasca doar 200 lei lunar din care jumatate a transferat asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment contopit cu fondl de reparatii...rog lamuriri ani_g ani_g daca ma poate ajuta cineva cu cateva lamuriri....sunt tanara si pana de curand nu am avut de/a face cu asa ceva dar...acum nu mai inteleg nimik in 12 ... (vezi toată discuția)
preluare contract de imprumut cu garantie imobiliara VILISOR VILISOR buna ziua sora mea a luat o suma de bani de la un camatar cu contract au avut loc licitatii si la urma a angajat un avocat pentru contestarea licitatiei, ... (vezi toată discuția)