avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita card cumparaturi
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita card cumparaturi

Buna ziua, in anul 2006 am contractat un card de cumparaturi de 2100lei , nu l-am achitat din anul 2009, am primit notificari pana in anul 2011 sa il achit, iar acum sunt executat silit pentru suma de 4600 lei. Contractul este incheiat pe perioada nedeterminata. In contractul de credit nu este specificat dupa cat timp de la neachitare devine scadent anticipat, rezultand astfel o impresriptibilitate a creditului. Din cate stiu creditul a fost vandut catre o firma de recuperare in anul 2012. Poate fi considerat acest lucru inceperea termenului de prescriptie?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:09, 29 Iulie 2019
Trebuie văzut dosarul de executare. Nu chiar toate probleme pot primi răspunsuri pe internet.
rezultand astfel o impresriptibilitate a creditului.

Nu exista. Aveati scadenta in fiecare luna, iar perioada de prescriptie curge de la aceasta data, se calculeaza dobanda si daca nu platiti suma minima de plata , se calculeaza si penalitati. Doar pltile intrerup perioada de prescriptie, ceea ce nu e cazul.
Oricum ar fi, dreptul creditorului e prescris, asa ca puteti invoca prescriptia.
Multumesc. Am gasit: Rezilierea contractului: nerambursarea la termenele (lunare) şi în proporţiile solicitate de Bancă a creditului acordat de aceasta.
Nu exista imprescriptibilitatea creditului. Trebuie studiate actele. Aveti termen de 15 zile de la data la care ati luat la cunostitna sa depuneti contestatie la executare silita. Oricum, nu au cesionat creditul fara sa il declare scadent anticipat. In general, dupa 90 de zile de neplata se declara scadent anticipat. In caz contrar, termenul de prescriptie este de 3 ani, calculat de la data la care dvs. trebuia sa alimentati acel card de cumparaturi (sa returnati sumele folosite). Dar repet, trebuie studiate actele.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
Company Advising, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita , cont poprit ,fara comunicare acte alina_alina_alina alina_alina_alina buna seara , in data de 20.09.2016 am constatat ca soldul contului de salariu este 0 Am contactat telefonic banca la care detin cardul de salariu si am ... (vezi toată discuția)
Contestare executare LauraDorel LauraDorel Buna seara, Rog mult suport in legatura cu o executare silita. Problema este ca a multor romani, Credit de nevoi personale obtinut in februarie 2013, ... (vezi toată discuția)
Executare/prescriere credit(card de credit) Mar1an Mar1an Buna ziua, Din cate am citit legile si interpretarile avocatilor un termenul de prescriptie care este de 3 ani pentru obligatiile banesti conform art 405, ... (vezi toată discuția)