avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi concubini
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi concubini

Buna ziua.Traiesc in concubinaj de mai mult timp.In urmă relației au rezultat 2 copii.Momentan locuiesc cu copii și concubinul in casa mamei lui de aproape 5 ani,El are reședința aici eu in București,fata cea mare este înscrisă la școală aici unde locuim.Intre timp mama lui a donat casa, cu clauza de întreținere,fratelui concubinului meu ,el având pretenția alaturi de mama lui să părăsim imobilul.Sincer eu nu cred că am prea multe drepturi,problema este că nu aș vrea să mut copilul cu școala dar nu am unde sa locuiesc aici.Momentan nu am servici am un venit din chirie pe care voi fi nevoita sa îl împart cu concubinul deoarece imobilul respectiv este pe numele amândurora,desi este achiziționat cu banii mei,el nu a contribuit.intrebarile sunt ce șanse as avea să obțin o locuință cu o chirie modica și dacă aș putea să recuperez apartamentul dacă aș demonstra că doar eu am pus banii la achiziționarea acestuia .Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:34, 29 Iulie 2019
Va trebui sa gasiti ceva de lucru si ceva chirie mai mica.
De ce l-ati trecut pe concubin pe acte daca nu a contribuit cu bani ?
E coproprietar in acte, nu prea vad sanse sa recuperati ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune concubin vs mostenitor marius_vlad marius_vlad Buna ziua, As dori sa va consult in urmatoarea problema: In martie 2009, mama mea a decedat . Aceasta a avut o relatie de concubinaj de aproximativ 20 ani cu ... (vezi toată discuția)
Legea concubinajului mihaila_andreea mihaila_andreea Buna ziua, Mama mea trăiește in concubinaj de aproximativ 16 ani. La un an după ce l-a cunoscut pe acest barbat , mama mea a fost nevoita, din cauza ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament Mitzi76 Mitzi76 Buna ziua, Tatal meu detine o garsoniera si m-am gandit sa facem un act de donatie, pentru a nu mai fi nevoiti dupa moartea lui sa mergem la succesiune. ... (vezi toată discuția)