Bună ziua,dacă mai am un an perioadă contractuală cu Telekom, neavând nimic primit gratis(telefon,tabletă,etc), fiind cu plata la zi,pot printr-o declarație să-i înștiințez că vreau să renunț la serviciile lor,fără să plătesc despăgubiri? Ei mi-au trimis o cerere tip pe care să o completez dar în care se specifică,că mă oblig să plătesc nu știu ce juste despăgubiri pentru încetarea prematură a contractului. Mulțumesc!
Clauza la care vă referiți este în contractul pe care de bună voie și nesilit de nimeni l-ați semnat. Aveți de ales fie respectați perioada contractuală, fie plătiși taxa de reziliere înainte de termen a contractului.
Dvs mai aveti contractul? In el trebuie sa se regaseasca toate aceste clauze pe care le invoca Telekom. Daca nu va pricepeti, cereti o consultatie avocatiala si aratati contractul. Fiindca nu doar gratuitatile se considera, ci si eventualele discounturi pe care le-ati fi primit la semnatura, cum ar fi un tarif redus la unele servicii, etc. Daca insa sunteti sigur pe cele afirmate, primul lucru e sa sesizati ANPC (dovada incercarii de conciliere este chiar raspunsul Telekom)