avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Transfer bani intre contul PFA si contul personal al ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Transfer bani intre contul PFA si contul personal al titularului PFA

Buna ziua,
Am un PFA in sistem real pe cod caen 6201.

Vreau sa stiu daca am voie sa transfer online, prin internet banking, bani din contul de PFA din banca in contul meu personal, conform cu actualizarile din 2019 ale legii 344/2018 si 70/2015 ?

Acolo spune ca as avea nevoie de acte justificative - dar faptul ca sunt titularul pfa-ului si contul personal e al meu, nu e de ajuns?

Multumesc frumos,
Andrei.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
andu2, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:18, 2 August 2019
Puteti sa transferati online cu acte justificative (intrebati la banca aceea ce acte trebuie ca sa va transferati catigul anual al pfa ramas dupa impozitare) in contul personal.
Buna ziua,
Multumesc pt raspuns.

La banca mi-au zis ca as putea transfera daca platesc salarii sau dividente... dar eu sunt PFA, nu am nici salarii nici dividente ...

Simplul fapt ca sunt titularul ambelor conturi (cel de PFA si cel personal) ... ce acte justificative as putea "inventa" ... ca nu sunt SRL, pe PFA ar fi trebuit sa fie banii mei ... declaratie pe proprie raspundere merge?

Ma intereseaza in special din perspectiva ANAF, sa nu-mi dea amenda.

Ce ma sfatuiti?

Multumesc,
Nu trebuie sa va intereseze din perspectiva ANAF in acest caz concret ci doar din cea a bancii ca sa va lase sa faceti operatiunea. La pfa nu e ca la srl unde trebuie sa justificati si sa nu folosit in scop personal banii firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer bancar pfa norma de venit florinmihai_italia@yahoo.com florinmihai_italia@yahoo.com Buna ziua, CEC bank imi cer un document justificativ pentru a transfera bani din contul de PFA (norma de venit IT) catre contul meu personal din alta banca. ... (vezi toată discuția)
Pfa venit real, fara chitante break_noon break_noon Am si eu niste intrebari, daca se poate. Pina anul trecut am fost la norma de venit, de anul asta sunt la venit real, asa ca trebuie sa completez registrul ... (vezi toată discuția)
Plata eronata facuta intr-un cont pe care exista poprire asiguratorie de catre anaf adriana istrate adriana istrate Buna ziua, Din greseala am facut o plata oline la o firma, confundand-o cu alta firma (denumiriele firmelor semanu). Problema este ca firma unde am virat ... (vezi toată discuția)