avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare contravaloare produs defect
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare contravaloare produs defect

Buna ziua,

Am cumparat un produs electrocasnic in Aprilie 2018, care acum s-a defectat. L-am trimis in service conform garantiei, dar vanzatorul mi-a transmis ca nu mai poate fi reparat, si ca nu il poate nici inlocui pentru ca nu mai importa produsul respectiv. Mi-a oferit alternativa sa imi aleg alte produse care se incadreaza in suma achitata initial. Eu nu doresc alte produse, si inteleg ca legislatia europeana spune ca pot solicita returnarea banilor in termen de 2 ani:

[ link extern ]

Cum ar trebui sa procedez? Apelez direct la OPC?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ~stapuv~ , utilizator 14:55, 31 Iulie 2019

Pai si le-ati cerut banii si v-au refuzat? Mai incercati o data cu ei in care le specificati si legea, daca nu vor faceti reclamatie la OPC, vedeti ca OPC-ul are termen 1 luna sa va raspunda, in reclamatie sa specificati si ca ati incercat sa va intelegeti cu vanzatorul dar nu a fost posibil. Spor.

La OPC puteti merge personal la sediul din orasul d-voastra sau vedeti ca puteti face reclamatie online. [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
~stapuv~, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs electronic nou defect ananasha51 ananasha51 Buna ziua , am achizitionat o tableta resigilata -garantie 24 luni . Produsul l-am achizitionat in 17.06.2015 .Ulterior am constatat cu indignare mari ... (vezi toată discuția)
Restituire bani comerciant - produs defect Betty06 Betty06 As vrea sa stiu daca un comerciant imi poate refuza restituirea banilor atunci cand returnez un produs cumparat deja defect de la el. Mentionez ca am cumparat ... (vezi toată discuția)
Returnare produs defect AlexyaA AlexyaA Buna ziua! Am achizitinat o rochie dintr-un anumit magazin si ajunsa acasa am costatat ca are defecte, am vrut sa o returnez si Doamna de acolo mi-a spus ca ea ... (vezi toată discuția)