avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Recuperare cheltuieli
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Recuperare cheltuieli

Salutare! Ma aflu in procesul de achizionare a unui apartament intr-un bloc nou. Apartamentul este finalizat de 2 luni, dar toata documentatia necesara nu este gata ( intabulare, apartamentare etc. ) asadar contractul de vanzare cumparare nu se poate perfecta. Din cauza ca dezvoltatorul amana la nesfarsit obtinerea acestor acte eu as vrea sa reziliez antecontractul. Problema este ca eu am investit sume proprii in acest apartament ( diverse imbunatatiri + mobila ). Imi pot recupera banii de la dezvoltator pe aceste imbunatatiri + mobila? Cu respect.
Depinde foarte mult de clauzele contractuale, însă, teoretic, este posibilă rezilierea pentru neîndeplinirea obligațiilor uneia dintre părți la termenele stabilite. Însă cred că se pot găsi soluții, dacă dezvoltatorul este dispus la negociere. Ați putea încerca, dacă tot ați investit în imobil și ați pus suflet, să obțineți un eventual discount al prețului imobilului sau alte beneficii, fără a rezilia contractul. Însă depinde de disponibilitatea lui la negociere, la a face concesii și , desigur, de ce anume vă doriți dvs. în final.
Scopul meu este de a achizitiona cat mai repede acest imobil, dar perioada indelungata de amanari cauzata de dezvoltator ma pune pe ganduri si incerc sa aflu care imi e plasa de protectie in cazul in care dezvoltatorul sa spunem ca vrea sa vand altcuiva la un pret mult mai mare doar pentru a-si maximiza profitul. In antecontract nu este mentionat nimic de recuperearea cheltuielilor investite in imobil sau mobila ci doar recuperarea dublului avansului. Am doar optiunea de mediere in acest caz? Mentionez ca am toate facturile pentru achizitiile facute.
Tocmai de aceea trebuie să discutați și să ajungeți la un compromis, astfel ca niciunul să nu rămână în pierdere. Aveți acest interes, iar ca opțiuni aveți medierea sau procesul civil. Eu vă recomand medierea, pentru că procesele judiciare durează foarte mult, iar costurile sunt destul de mari. Dacă nu veți reuși să vă înțelegeți, calea civilă ar fi ultima opțiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare de catre dezvoltator antecontract apartament nou criena criena Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema legat de achizitionarea unui apartament nou. In februarie 2008 am incheiat un contract de vanzare-cumparare a ... (vezi toată discuția)
Antecontract popgicu popgicu buna ziua, am avut intentia de a semna un contract de vanzare cumparare a unui apartament, eu fiid cumparator. inainte am dat un avans semnand, totodata un ... (vezi toată discuția)
Anunț imobiliar înșelător. aș putea obliga agentul imobiliar să facă modificări la imobil pe cheltuiala sa? andrei6200 andrei6200 Un agent imobiliar mi-a prezentat un imobil care mi-a placut, si pentru care am semnat ulterior un antecontract de vanzare-cumparare. Anuntul imobiliar al ... (vezi toată discuția)