Buna ziua. V-as ruga sa imi spuneti dace exista o diferenta de taxa notariala atunci cand se face succesiunea in primele 6 luni sau in 24 de luni sau dupa 24 de luni dupa decesul unuia dintre parinti. Pentru exemplificare am putea sa luam o suma rotunda de 100. 000 de euro.
Daca parintele supravietuitor are certificat de handicap psihic (Alzeimer) si este internat intr-un camin, poate fi trecut ca si mostenitor fara a fi prezent la biroul notarial? Multumesc mult.
Daca sufera de alzheimer va trebui sa formulati o actiune in instanta avand ca obiect punere sub interdictie si numire turore.
Referitor la taxe, acestea cresc dupa primii 2 ani de la deces. 1% din valoarea bunurilor mostenite, impozitul catre stat.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca se împlinesc 2 ani de la deces, in afara de taxele notariale veti avea de achitat catre stat și un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.
La dezbaterea succesiunii este obligatorie prezenta tuturor moștenitorilor. In cazul dvs, trebuie să o puneti pe mama sub interdicție și să obțineți o curatela speciala prin care este desemnată o altă persoană să o reprezinte la dezbaterea succesiunii. Nu dvs, căci fiind amândoi moștenitori este contrarietate de interese.
Succesiune.
Ion Artene
Buna Ziua.Care este perioada de timp in care se poate deschide / realiza / succesiunea ca urmare a decesului unui proprietar si care sunt costurile in termen ... (vezi toată discuția)
Taxe pe mostenire
corinana
Buna ziua
Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)