avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe succesiune

Buna ziua. V-as ruga sa imi spuneti dace exista o diferenta de taxa notariala atunci cand se face succesiunea in primele 6 luni sau in 24 de luni sau dupa 24 de luni dupa decesul unuia dintre parinti. Pentru exemplificare am putea sa luam o suma rotunda de 100. 000 de euro.
Daca parintele supravietuitor are certificat de handicap psihic (Alzeimer) si este internat intr-un camin, poate fi trecut ca si mostenitor fara a fi prezent la biroul notarial? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:30, 1 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sufera de alzheimer va trebui sa formulati o actiune in instanta avand ca obiect punere sub interdictie si numire turore.
Referitor la taxe, acestea cresc dupa primii 2 ani de la deces. 1% din valoarea bunurilor mostenite, impozitul catre stat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se împlinesc 2 ani de la deces, in afara de taxele notariale veti avea de achitat catre stat și un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.
La dezbaterea succesiunii este obligatorie prezenta tuturor moștenitorilor. In cazul dvs, trebuie să o puneti pe mama sub interdicție și să obțineți o curatela speciala prin care este desemnată o altă persoană să o reprezinte la dezbaterea succesiunii. Nu dvs, căci fiind amândoi moștenitori este contrarietate de interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. Ion Artene Ion Artene Buna Ziua.Care este perioada de timp in care se poate deschide / realiza / succesiunea ca urmare a decesului unui proprietar si care sunt costurile in termen ... (vezi toată discuția)
Termenii ptr. succesiune Roxanusa Roxanusa Buna ziua, Este adevarat ca, dupa moartea unuia dintre parinti, trebuie facuta succesiunea intre celalalt parinte ramas si fii, in termen de sase luni, la o ... (vezi toată discuția)
Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)