avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am lăsat unei persoane o mașină în leasing, cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am lăsat unei persoane o mașină în leasing, cu condiția să plătească ratele și contra sumei de 1000 €, dar a făcut-o praf. Am depus plângere la poliție însă a mințit în declarații, chiar nu am ce să-i fac?

Buna seara. Va spun pe scurt problema.

Am achiziționat un autoturism in lieseng pe numele mamei. La un momentdat am fost plecat din tara si am lăsat mașina unei persoane iar el mi a dar 1000€ Cash si a rămas sa plătească ratele mașinii cat timp sa se folosească de ea. Menționez ca nu am făcut nici un act , s a mers totul pe încredere.

Peste 4 luni persoana respectiva a dat-o dauna totala. Am făcut plângere la poliție pt a-mi recupera mașina. Intre timp din investigațiile polițiștilor la audierea dansului a declarat ce am spus si eu mai sus doar ca a menționat ca a mers impreuna cu mine si mama la notar pt a face actele si sa răzgândit la notar deoarece nu ii convenea oferta. Dar noi nu am mers niciodata la nici un notar nici măcar nu ne am mai văzut de când a fost mașina dauna totala.

Tot din investigațiile poliției reiese ca a fost împuternicit la dosarul de daune. Dar nu inteleg cum fără acordul mamei ? Adică sigur mama nu a vb cu nimeni nu a semnat nimic etc. Cum este posibil ? Sa fie împuternicit fără acordul nostru.

Acum poliția vrea sa claseze dosarul iar noi am rămas pierduți si de banii ce am plătit la mașina avans plus ratele pana la momentul ce i am lăsat-o lui, plus de asta i s a făcut poprire pe cont mamei deoarece asiguratorul nu a despăgubit firmei de lieseng deoarece era alta persoana la volan iar in contract era clauza ca nu este voie sa o instrainezi nimănui. Dar asta ar fi problema intre mine si firma de lieseng ca am înstrăinat-o dar el de ce nu mi a înapoiat mașina ? Chiar nu poate fi tras la răspundere ? Ceva este in neregula sigur
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2019
Manuela Rășină, administrator
In prima faza din ce am inteles se încadrează la abuz de încredere

Demos a scris:

Din ceea ce ne-ati spus pana acum si conform cu ceea ce dl ing. Ioan Ciobanu v-a raspuns deja aveti :
1) posibilitatea de a recupera, in instanta, contravaloarea masinii la valoarea pietii la data incredintarii;
2) in acelas timp, plangere penala impotriva "cumparatorului" pt fals si uz de fals in relatia cu asiguratorul .

ATENTIE, pt a putea depune plangerea penala trebuie sa aveti probe de fals si uz de fals.
Aceste probe le puteti obtine prin accesul la dosarul de politie deschis pt instrainarea vehiculului, dar, accesul la dosar este conditionat de prezenta unui avocat.

Concluzie: nu va ramane decat sa va luati un avocat care va va reprezenta in ambele spete.
Nu sunteti obligat sa mergeti in instanta daca falsul si uzul de fals sunt dovedite, utilizati plangerea penala ca mijloc de presiune pt a obtine pretul initial prevazut si +++.
Nu vad de ce nu ati pune la plata "cumparatorul" atat pt eforturile dvs cat si pt costurile cu avocatul.

Imi pare rau, ati inteles gresit, in prima faza contactati un avocat!!!
Acesta va avea acces la dosarul de ancheta si in functie de probele la dosarul de ancheta deja facut va putea sa va indice cu precizie caile de actiune.
In general constatam ca utilizatorii, in spiritul de a face economie de o consultatie, frac greseli de procedura care complica (a citi, pericliteaza) rezolvarea spetelor.
Întâlniți va cu persoana in cauza si fa l sa recunoasca,inregistreaza l sau ia ti martori cu tine. Sau macar discuta cu un mediator care sa l contacteze pentru a discuta de despăgubire.
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Si totuși nu inteleg de ce nu este tras la răspundere daca el ma păgubit ? Iar mașina trebuia sa mi-o înapoieze

DanCristian199 a scris:

Întâlniți va cu persoana in cauza si fa l sa recunoasca,inregistreaza l sau ia ti martori cu tine. Sau macar discuta cu un mediator care sa l contacteze pentru a discuta de despăgubire.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor solutionare accident provocat de persoana fara permis valib1981 valib1981 buna seara astazi de dimineata ( ora 07) in timp ce imi beam cafeaua aud pe strada un zgomot ies pe geam sa vad (geamul da in strada) si vad o persoana care ... (vezi toată discuția)
Cum deschid dosarul de dauna? bob40 bob40 Pe scurt; doua masini parcate regulamentar in fata casei lovite de o masina scapata de sub control cu soferul baut... Politia m ia eliterat cate o dovada de ... (vezi toată discuția)
Asigurătorul meu a respins dosarul de daună pentru că, din cauza șocului și din neștiință, am preluat vina accidentului asupra mea. ce pași trebuie să urmez acum? georgells georgells Buna seara. Acum 3 luni de zile am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-un sens giratoriu. Eu, proprietarul unui autoturism eram pe banda din ... (vezi toată discuția)