avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua - plata salariu după demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua - plata salariu după demisie

Am fost angajat la firma o de patiserie din. Galati ca tehnician electromecanic, De la data de.21.05. 2019 pina la data de.24.07.2019. Din motive personale mi-am prezentat demisia fara preaviz la data de 24.07.2019. La angajare pe langa contract mi sa pus un act aditional sa semnez ca daca plec ultimul salariu va fi platit dupa 3 luni, problema este ca salariull pe luna iunie integral nu mi-a fost virat in cont , Am luat legatura cu Fostul director departament tehnic intrebindul de salariu,raspunsul dumnealui nu stiu nu cunosc,cu toate ca dumnealui semneaza statele,Mentionez ca cine pleaca de la aceasta firma greu isi recupereaza salariu,Intrebare ce pot sa fac? Salariu pe luna iulie inteleg ca trebuie sa astept 3 luni ca am semnat ca prostul, dar nu 2 salarii,adica iunie,iulie,Multumesc astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:59, 1 August 2019
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
Sa inteleg ca odata ce am demisionat nu mai am dreptul la retributie,pe lunele muncite. Va rog nu va suparati dar asa inteleg eu,in momentul acesta.
Ba aveti dreptul.
Domnul consilier jur. voia sa spuna ca, spre exemplu, daca va dati demisia pe 24,07 si plata salariului se face pe data de 15 a luni pentru luna trecuta ( in cazul dvs. ar veni* 15 August-atunci ati fi primit salariul pe luna Iulie daca nu demisionati) atunci ar trebui sa primiti salariul pentru zilele lucrate in perioada 15-24.07 pe 15. 08.(cum am mai spus, luati datele cu titlu de exemplu).
Daca nu doreste sa plateasca va puteti adresa ITM..ului sau promova o actiune in instanta
Ultima modificare: Joi, 1 August 2019
Ionut.ion, utilizator
Mutumesc mult ,pe luna iunie nu a intrat bani in cont refuz de plata.
Atunci aveti variantele de mai jos
www.avocatnet.ro/articol_509...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata in totalitate a salariului la incetarea cim Exorcitus68 Exorcitus68 Buna ziua! Problema in sine este neplata totala a salariului..Am fost angajat si am depus cererea de demisie cu preaviz in data de 2 mai, avand preavizul pana ... (vezi toată discuția)
O mica problema mioarapetre mioarapetre Daca angajatorul refuza la prezentarea demisiei sa-mi plateasca salariul ce as putea sa fac pt a intra in posesia lui? (vezi toată discuția)
Neplata salariului preferfaranume preferfaranume Buna ziua, am 17 ani si am niste intrebari.Deci , lucrez la un local, sunt angajat de pe data de 2 iulie, eu lucrez o zi cu o zi(16 ore pe zi) , in contract ... (vezi toată discuția)