avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... GRUPA PENSIONARE!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

GRUPA PENSIONARE!

Buna ziua! Sunt din Galati si as dori sa primesc un raspuns la urmatoarea intrebare:Eu am lucrat timp de 19 ani si 9 luni la DISTRIBGAZ SUD sucursala Galati.Din acesti aproximativi 20 ani in jur de 7 ani am lucrat in mediul toxic (cu mercur) ,mai exact schimbam diagramele la marii consumatori de gaze.Acele ceasuri pe care se afla diagrama si pe care o schimbam zilnic functionau pe baza de mercur.In momentul in care consumul de gaze crestea mercurul dadea afara curgand chiar si pe jos dar mai ales intre ceas si diagrama pe care o schimbam zi de zi .Deci in trebarea mea ar fi eu am dreptul la grupa pentru pensie?Mentionez ca deocamdata nu sunt de pensionare inca lucrez ( in total am 29 de ani de munca).Multumesc frumos si astept raspuns!
Ultima modificare: Joi, 1 August 2019
gici, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:29, 5 August 2019
Puteti beneficia de grupa de munca numai daca la timpul respectiv (in functie de perioada aflata in discutie), angajatorul a intocmit anual documentatiile cerute de lege, a primit avizul ITM/ Inspectia muncii pentru locurile de munca propuse pentru incadrare in grupa de munca si v-a nominalizat prin decizie interna ca lucrator in grupa de munca la locul de munca ... Pana in 2011 trebuiau sa fie facute mentiuni in carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de toxicitate reprezinta gr.ii de munca scarlatescu daniel scarlatescu daniel am lucrat din anul 1977 pana in 2003 la ont carpati compania renr-auto ca tinichigiu-auto dar numai din 1990 am primit pe cartea de munca spor de toxicitate ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca Cristina Craciunescu Cristina Craciunescu Buna ziua! Ma numesc Cristina Craciunescu si as vrea sa stiu cum sa calculez oportunitatea iesirii la pensie. Mentionez ca am la ora actuala 35 de ani vechime ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie pensionare stanciuflorin stanciuflorin Mama mea s-a pensionat anticipat ( cu 34 de luni inainte de termen) iar la data de 16.11.2009 a primit decizia de pensionare prin care i s-a calculat o pensie ... (vezi toată discuția)