avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare dispozitia primarului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare dispozitia primarului

Am fost angajata intr-o primarie unde aveam si viza CFP. Am semnat de fiecare data cand am fost socitata, dar dupa 4 luni de cand am plecat din primarie a fost un control ANAF pe contabilitate si au fasit acte fara viza CFP, caci contabila nu mi le daduse la semnat. Nu stiu ce scuza le-a prezentat la control, dar au lasat madura sa mi se impute suma reprezentand sporul CFP. Acum dupa un am jumate de la incetarea contractului meu cu primaria, am primit dispozitia primarului prin care mi se cere sa achit suma. Ce pot face si cum o pot ataca?. Multumesc
Dispoziția Primarului reprezintă un act administrativ.
Conform legii se ataca in 30 zile de la primirea acesteia, la instanța de contencios administrativ.
Fiind un act administrativ individual, conform legii nr.554/2005, aveți și un termen de 6 luni de contestare.

Instanța de prin grad este TRIBUNALUL.

dadydady a scris:

Am fost angajata intr-o primarie unde aveam si viza CFP. Am semnat de fiecare data cand am fost socitata, dar dupa 4 luni de cand am plecat din primarie a fost un control ANAF pe contabilitate si au fasit acte fara viza CFP, caci contabila nu mi le daduse la semnat. Nu stiu ce scuza le-a prezentat la control, dar au lasat madura sa mi se impute suma reprezentand sporul CFP. Acum dupa un am jumate de la incetarea contractului meu cu primaria, am primit dispozitia primarului prin care mi se cere sa achit suma. Ce pot face si cum o pot ataca?. Multumesc

Ultima modificare: Joi, 1 August 2019
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri din salariu functionar public corin1994 corin1994 In urma cu 3 ani am fost angajat ca functionar public si mi s-a comunicat un salariu. Acum in baza art 84 lit b si art 85 alin 1 si 2 din Legea 188/1999 s-a ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie? adibuta adibuta cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie pentru recuperarea asa-zisului prejudiciu cauzat prin incasarea drepturilor speciale ale ... (vezi toată discuția)
Contestarea în instanțã a unei decizii de imputare Cristinabv Cristinabv Sunt functionar public. Am primit o decizie de imputare a unor sume constatate de Curtea de Conturi ca nelegale (spor) dupa ce Curtea de Apel a respins ... (vezi toată discuția)