avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... la a doua nastere in timpul primului concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

la a doua nastere in timpul primului concediu de crestere copil

buna, va rog sa imi spuneti ce acte trebuie sa fac pentru o angajata care este in CIC si a nascut al doilea copil, #-o:(
Cel mai recent răspuns: ContSters101626 , utilizator 16:30, 27 Noiembrie 2009
Buna dimineata!
Trebuie facuta o noua suspendare a contractului individual de munca pana la data la care cel de-al doilea copil implineste 2 ani.
O zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
bvr, utilizator
Parerea mea e ca, pana la implinirea varstei de 2 ani a primului copil, nu trebuie sa faceti nimic.
Cand se implinesc 2 ani, salariata ar trebui ca, in loc sa faca cerere de incetare a suspendarii, sa faca o cerere de prelungire a concediului si sa ataseze copia certificatului de nastere pentru cel de-al doilea copil. Atunci cred ca trebuie sa faceti o decizie de prelungire a suspendarii contractului, pe care sa o inregistrati la ITM.
Daca angajata solicita intreruperea cic pentru primul copil si sa inceperea cic pentru cel de-al 2 lea, atunci faceti decizia de reincepere a serviciului si cu aceeasi data suspendarea a 2 a.
Daca nu solicita acest lucru, atunci nu aveti nimic de facut pana la intoarcerea la serviciu.
eu am trecut prin aceasta situatie am intocmit alt dosar la fel ca pentru primul copil dar a fost depus inainte cu luna ca primul copil sa implineasca 2 ani si apoi am avut continuitate ,si catre angajator faci o alta cerere pentru suspendarea contractului de munca pana ce copilul (al doilea)va implini doi ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completarea cartii de munca Zita P. Zita P. Am o angajata care a avut CIM suspendat pt concediu de ing.copil.2 ani pana la data de 01.01.2010 . Intre timp a mai nascut un copil si a facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Cum trec dintr-un cic in altul? ade31 ade31 Buna seara, Sunt in concediu pentru cresterea copilului (al 2-lea)Primul concediu a incetat in 22.11.2009, dar intre timp am nascut al 2-lea copil in ... (vezi toată discuția)
Cum se prelungeste suspendarea cm pentru a-l 2 lea copil? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, ce decizie trebuie sa fac pt a ma reincadra, CM fiind suspendata din 14.03.08 pt crestere copil, si urmatoarea decizie cu art 51 lit a, cu ce ... (vezi toată discuția)