Buna dimineata!
Trebuie facuta o noua suspendare a contractului individual de munca pana la data la care cel de-al doilea copil implineste 2 ani.
O zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009 bvr, utilizator
Parerea mea e ca, pana la implinirea varstei de 2 ani a primului copil, nu trebuie sa faceti nimic.
Cand se implinesc 2 ani, salariata ar trebui ca, in loc sa faca cerere de incetare a suspendarii, sa faca o cerere de prelungire a concediului si sa ataseze copia certificatului de nastere pentru cel de-al doilea copil. Atunci cred ca trebuie sa faceti o decizie de prelungire a suspendarii contractului, pe care sa o inregistrati la ITM.
Daca angajata solicita intreruperea cic pentru primul copil si sa inceperea cic pentru cel de-al 2 lea, atunci faceti decizia de reincepere a serviciului si cu aceeasi data suspendarea a 2 a.
Daca nu solicita acest lucru, atunci nu aveti nimic de facut pana la intoarcerea la serviciu.
eu am trecut prin aceasta situatie am intocmit alt dosar la fel ca pentru primul copil dar a fost depus inainte cu luna ca primul copil sa implineasca 2 ani si apoi am avut continuitate ,si catre angajator faci o alta cerere pentru suspendarea contractului de munca pana ce copilul (al doilea)va implini doi ani .