Buna ziua. Cu acordul nr.../aprobarea scrisa a Primariei Municipale a orasului X,conform unui plan aprobat la o luna de la aparitia Legii 50,dar fara autorizatie de constructie ptr ca nu aparuse metodologia am construit acum 20 si ceva de ani un garaj pe terenul pubic,langa blocul de domiciliul.Am platit de atunci continuu taxe,chirie si impozite solicitate de Primarie. Acum in 2019 Primaria a demolat garajele,un grup construit conform planului aprobat atunci, conform unei decizii de consiliu local.Demolarea s-a facut desi exista un proces pe rolul instantei cu obiect contestarea demolarii. Demolarea s-a facut cu o firma privata agreata/desemnata de primarie,care solicita un pret foarte mare si care ne va fii pus la plata de catre primarie. Intrebarea este daca se poate contesta factura de demolare impusa (demolarea in sine va fii constatata/judecata de instanta in procesul in curs de desfasurare) deoarece daca as fii demolat eu cu o firma privata atunci as fii pierdut dreptul la continuarea procesului din instanta ? deoarece as fii anulat obiectul cauzei ?!.Multumesc
Buna ziua,
In primul rand , dupa introducerea procesului privind contestarea demolarii, trebuia sa introduceti pe cale de ordonanta presedintiala, o actiune privind suspendarea lucrarilor de demolare pana la solutionarea contestatiei.
In al doilea rand, primaria, in functie de valoarea devizului privind demolarea, trebuia (sau nu!) sa organizeze licitatie publica prin SEAP privind contractarea firmei de demolare.
In al treilea rand, aveti posibilitatea contestarii cheltuielilor cu firma de demolare, daca acestea va vor fi imputate. Dar, va trebui motivata foarte bine aceasta actiune.
Multumesc. Fiind vorba de un grup de 4 garaje,fiecare am facut actiune in instanta. La cel din stanga si la cel din dreapta mea exista hotarare intermediara data de instanta de suspendare/anulare a demolarii pana la finalizarea pe fond procesului in curs si totusi s-a daramat stiindu-se de decizia instantei.Firma care a demolat afirma ca a obtinut prin licitatie contractul ..nu stiu/stim ce contine acel contract,Firma demolatoare in discutii anterioare/private a solicitat un pret la 1/2 din valoarea facturata primariei dar nu am acceptat deoarece pierdeam obiectul procesului in curs (este corect ce am gandit ?)