avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate in cazul donatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate in cazul donatiei

Buna ziua.sotul meu a primit in donatie de la parintii lui un teren pe care ne-am construit casa in care locuim.eram casatoriti de 3 ani cand s-a facut donatia dar eu nu am fost inclusa in ea. In CF a terenului apare doar sotul, si pe aut de constructie la fel.in acest caz, ce drepturi am eu asupra casei si terenului, in conditiile in care am ales inainte de casatorie totul la comun?
Bunurile dobandite prin donație sunt bunuri proprii, chiar dacă donația a fost încheiată în timpul căsătoriei.
In cazul dvs, terenul este bunul propriu al sotului, iar construcția este bun comun.
Dvs aveti dreptul doar la jumătate din casă.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! recent am intabulat casa construita împreună cu ... SergiuGg SergiuGg Buna ziua! Recent am intabulat casa construita împreună cu sotia mea , atașând celor de la OCPI toate actele inclusiv certif.de căsătorie.... ... (vezi toată discuția)
Bunuri partaj wannabeME wannabeME Sotul meu a achizitionat, impreuna cu parintii lui, un teren inainte de casatorie. Dupa casatorie, partea parinitilor din teren a trecut in proprietatea ... (vezi toată discuția)