avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... În calitate de suspect sau inculpat, poți să dai o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

În calitate de suspect sau inculpat, poți să dai o declarație și să nu răspunzi la întrebări?

Dacă suspectul/inculpatul își exercită dreptul la tăcere cu privire la oricare dintre faptele ori împrejurările despre care este întrebat, își exercită totodată și dreptul de a nu da nicio declaraţie sau își păstrează dreptul de a da declarații?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Zebedeu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zebedeu , utilizator 12:11, 19 August 2019
Faptul că suspectul sau inculpatul își exercită dreptul la tăcere dar își rezervă dreptul de a da declarații poate constitui o faptă sau o împrejurare din care să rezulte îndoială asupra stării sale psihice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor..autoincriminarea LucianAlexandru LucianAlexandru Buna! Am fost condamnat si am executat o pedeapsa de un an si zece luni..dupa un an de cand m-am eliberat am fost citat ca martor pentru un act material din ... (vezi toată discuția)
Declarație martor, faptuitor audiat prima data ca și martor ... viorelv viorelv Declarație faptuitor audiat prima data ca și martor are dreptul de a nu da nici o declarație, de a se prevala de dreptul la tacere (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals - din martor in invinuit, consecinte ContSters284213 ContSters284213 Buna ziua Am sa fiu scurta si la obiect: intr un dosar de fals si uz de fals in acte: sunt invinuita ca as fi dat acte faptasului si asta in baza unei ... (vezi toată discuția)