avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces

Bună ziua,
Dacă aș vrea să dau angajator în judecata pentru că a desfăcut c. I. m mai devreme de 3luni as putea câștiga?
Ar trebui sa să mă duc la Iași, cf notificării sau pot cere ca procesul să se desfășoare aproape de casă?
Cheltuielile de judecata i le pot impune lui?
Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 5 August 2019
Bună ziua!

Deci care e motivul pentru care doriți să îl dați în judecată? Dacă sunteți în perioada de probă, șansele sunt spre zero. În temeiul cărui articol din Codul Muncii a fost încetat contractul?
Cererea de chemare în judecată se depune pe raza domiciliului dvs. sau pe raza sediilor social sau secundar al angajatorului.
Cererea de chemare in judecata se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati .

Cu ce articol v-a incetat c.i.m. ?
Art. 31,alin.3


Cornel Vasile a scris:

Cererea de chemare in judecata se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati .

Cu ce articol v-a incetat c.i.m. ?

Bună ziua!

Puteți contesta încetarea, însă șansele sunt aproape nule. Codul Muncii oferă părților posibilitatea încetării contractului fără motivarea deciziei pe parcursul perioadei de probă. Care e motivul pentru care nu sunteți de acord cu încetarea?
Motivul :prea multe medicale și nu mi-am făcut targhetul. Având în vedere că am început munca în data de 3.06,o săptămână de învățare, apoi în data de de 27-28.06 a fost obligați să ne luăm concediu deoarece aveau probleme cu softul. Apoi în luna următoare la fel, dar fără plată că așa vroiau ei. Eu am refuzat și mi-am luat medical. De fiecare data când vroiau să ne oblige la fără plată, eu îmi luam medical.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza sa-mi elibereze adeverinta cm KatalinS KatalinS Va rog sa ma ajutati intr-o situatie. Pe 22.04 (luni) am informat angajatorul ca, din 23.04 (marti) voi fi in concediu medical (criza lumbago). Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie incetare contract individual de munca ,in baza art.79(1) mihai251979 mihai251979 Buna ziua!Am fost angajatul unei societati din domeniul constructiilor,in perioada ianuarie-iulie 2009,la sfarsitul careia am primit decizia de concediere in ... (vezi toată discuția)
Salariu diminuat fara stirea salariatului Juventino Juventino Buna ziua, de o saptamana ma confrunt cu urmatoarea problema. Lucrez la o societate comerciala marisoara cu peste 150 de angajati. Inainte de a pleca in ... (vezi toată discuția)