avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Dacă am fost suspendat in urma unei plângeri penale formulata de angajator, pot sa-mi recuperez drepturile salariale? Plângerea penală a fost formulata acum 7 ani pe motiv de apartenența la un grup infracțional organizat . Angajatorul este BCR.DNA -ul mi-a răspuns ca am fost martor in proces și ca faptele de abuz in serviciu au fost dezincriminate,dispunându-se clasarea cauzei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 5 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Codului Muncii, daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala formulata de angajator sim0na sim0na Fratele meu lucreaza la o societate comerciala. La inceputul acestui an patronul sau i- a facut plangere penala pentru inselaciune. A fost cercetat cateva ... (vezi toată discuția)
Cm suspendat Dodox Dodox Buna,daca am fost suspendat la locul de munca,in urma unei plangeri penale,cazul a fost clasat prin intelegere. dintre cei vinovati si firma.eu nu am fost ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale andreiristea andreiristea Ce se intampla cu drepturile salarile neacordate pentru perioada cat contractul de munca a fost suspendat pe perioada cercetarii penale? din luna iunie 2015 ... (vezi toată discuția)