avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatie constituire asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatie constituire asociatie de proprietari

Buna ziua,
Am aflat de legea 196/2018 dar nu imi este clar daca aceasta reglementeaza sau obliga la constituirea unei asociatii pentru proprietarii care au in comun un drum de servitute (canalizare si iluminat); o parte din acestia sunt deja constituiti in asociatii de locatari - bloc.
As dori cateva lamuriri in acest sens.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreibkn , utilizator 20:49, 22 Noiembrie 2019
Legiuitorul nu a impus obligatia constituirii de asociatii de proprietari la nivelul fiecarui imobil de locuit in comun
Multumesc pentru raspuns.
Dar in cazul care o parte este deja constituita iar alta nu, intitiativa sau obligatia de constituire a tuturor revine tuturor sau uneia din parti?
Raspunsul acesta este in contradictie cu www.avocatnet.ro/articol_491...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari aferenta celor care detin cote din drum de servitute andreibkn andreibkn Buna ziua, detin un apartament construit intr-un imobil (care nu are asociatie de proprietari) aflat pe un drum de servitute (implicit, detin si cota parte din ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament semifinisat pt. copilul meu minor. ... Mirela64 Mirela64 Am cumparat un apartament semifinisat pt. copilul meu minor. Am obligția să plătesc fondul de rulment și alte ... (vezi toată discuția)
Garaj si teava care curge lumicluj lumicluj Buna seara. Va urmaresc de mult, acum am si eu o problema si va cer ajutorul. Sunt proprietara unui garaj proprietate personala aflat la subsolul unui bloc cu ... (vezi toată discuția)