avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea de la Parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea de la Parinti

Buna ziua,
Am o intrebare mama mea a primit prin donatie cu clauza uzurfruct in favoarea bunici mele un apartament , tata a murit acum 10 ani iar acuma a murit și bunica si mama mea dorește să dea apartamentul fratelui meu , noi suntem 2 frați doar , normal nu pot moșteni dupa ce a decedat tata nimic deoarece bunul a fost donat mamei ??
Va rog sa imi spuneti daca pot ataca donația, mai ales că pe mine ma crescut bunica .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:14, 5 August 2019
Nu mosteniti nimic de la tata, pentru că apartamentul este bunul propriu al mamei.
Dacă mama nu mai are alte bunuri și decide să doneze fratelui acel apartament, in termen de 3 ani de la decesul mamei puteti solicita reductiunea donatiei pentru încălcarea rezervei succesorale a dvs de 1/4.
Daca veti reusi, va trebui să vă așteptați doar să primiti contravaloarea unui sfert din apartament. Actul fratelui oricum va rămâne valabil.
Apartamentul a fost plătit de către tata si mama bunica cand era încă în viață a încercat să atace donația ei făcută pentru ca mama prin ani 94 a prostit o cu donația lipsea clauza de întreținerea ei , mama mea e plecată din ani 80 din tara la fel si fratele si doar eu am rămas aici , ma rog acuma dupa cate am auzit vrea sa dea ori fratelui ori unui prieten la suma de 20 mii avand in vedere ca valoreaza 45 mii , chiar nu exista o methoda de atac ,
Va multumesc
N-am zis ca nu exista metodă de atac.
V-am explicat-o mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Succesiune ankutza_2611 ankutza_2611 Buna ziua, am urmatoarea problema.Mama mea mai are 4 frati.In 1994 a murit tatal lor, iar apoi bunicul din partea tatalui Si au facut ambele succesiuni.De la ... (vezi toată discuția)
Atac act de donatie sillymilly sillymilly Buna tuturor, as avea si eu o intrebare. Mama mea a scris un apartament pe fratele meu vitreg acum 1-2 ani sau poate chiar mai mult prin act de donatie (dupa ... (vezi toată discuția)