Buna ziua,
Am o intrebare mama mea a primit prin donatie cu clauza uzurfruct in favoarea bunici mele un apartament , tata a murit acum 10 ani iar acuma a murit și bunica si mama mea dorește să dea apartamentul fratelui meu , noi suntem 2 frați doar , normal nu pot moșteni dupa ce a decedat tata nimic deoarece bunul a fost donat mamei ??
Va rog sa imi spuneti daca pot ataca donația, mai ales că pe mine ma crescut bunica .
Nu mosteniti nimic de la tata, pentru că apartamentul este bunul propriu al mamei.
Dacă mama nu mai are alte bunuri și decide să doneze fratelui acel apartament, in termen de 3 ani de la decesul mamei puteti solicita reductiunea donatiei pentru încălcarea rezervei succesorale a dvs de 1/4.
Daca veti reusi, va trebui să vă așteptați doar să primiti contravaloarea unui sfert din apartament. Actul fratelui oricum va rămâne valabil.
Apartamentul a fost plătit de către tata si mama bunica cand era încă în viață a încercat să atace donația ei făcută pentru ca mama prin ani 94 a prostit o cu donația lipsea clauza de întreținerea ei , mama mea e plecată din ani 80 din tara la fel si fratele si doar eu am rămas aici , ma rog acuma dupa cate am auzit vrea sa dea ori fratelui ori unui prieten la suma de 20 mii avand in vedere ca valoreaza 45 mii , chiar nu exista o methoda de atac ,
Va multumesc
Succesiune
ankutza_2611
Buna ziua, am urmatoarea problema.Mama mea mai are 4 frati.In 1994 a murit tatal lor, iar apoi bunicul din partea tatalui Si au facut ambele succesiuni.De la ... (vezi toată discuția)