avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren concesionat de compania de gaze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren concesionat de compania de gaze

Buna ziua .Pe terenul proprietate a soacrei mele se afla o sonda de extractie gaz metan,mai precis in gradina.Pe intreaga suprafata exista documentul de intabulare a intregii suprafete inclusiv terenul cu sonda ,din anul 2004.Pentru acest teren nu a fost facut niciodata un contract de cesiune catre compania de gaz si nu a fost efectuata nici o plata cu titlu de succesiune.Zilele trecute a venit un reprezentant al companiei sa ceara acceptul pentru a schimba o conducta care se afla sub terenul din gradina.In momentul cand am intrebat despre plata de folosinta a terenului unde se afla sonda,acestia au spus ca ei au terenul respectiv intabulat si ca le apartine lor.Cand am aratat documentul de intabulare a intregii suprafete,au zis ca nu e treaba lor.Inrebarea este daca se poate intabula acelasi teren in acelasi timp de o persoana fizica si o societate comerciala,fara a exista vreodata o discutie sau un contract de cesiune
Cel mai recent răspuns: anechitei , utilizator 10:43, 6 August 2019
Nu se poate intabula acelasi teren de doua ori, la doi proprietari diferiti. Un teren, o intabulare, o carte funciara.

In cazul dvs se aplica prevederea legala cu privire la dreptul statului asupra resurselor din subsol.
De acord ,dar fara un act de concesionare ,de vanzare sau hotarare judecatoreasca ,eu stiu ca nu se poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict petrom sa dolj iuliana66 iuliana66 detin un teren de 9118 mp,din 2006,acte proprietar,cadastru,intabulare,care este ocupat 100% de catre petrom sa. cu: 2 sonde extractie coloane de aductiune pe ... (vezi toată discuția)
Dreptur asupra resurselor naturale (gaz metan) rrizou rrizou Buna ziua Asi dori sa am informati in legatura cu legislatia asupra resurselor naturale. Am un teren privat in vecinatate exista fintina de gaz metan, in ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren proprietate primarie trf17ada trf17ada Buna ziua, in spatele casei in care locuiesc exista o suprafata de teren, care apartine primariei. In 1988 cand s-au construit vilele P+1 (vila cu 4 ... (vezi toată discuția)