avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare

Eu si fratele meu, am mostenit de la parintii nostri un teren cu o casa veche pe el, fiecare cate o cota de 1/2. Am facut succesiunea si avem: certificat de mostenitor in care se specifica aceasta cota de 1/2; documentația cadastrală și încheierea de intabulare în cartea funciară.
De comun acord , vreau sa cumpar cota 1/2 a fratelui meu.
1. Pentru incheiere contractului de vanzare cumparare este nevoie si de certifiatele de casatorie ale ambilor sau numai al cumparatorului?
2. Din punct de vedere al costurilor care este mai avantajos: actul de donatie sau contractul de vanzare cumparare?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 August 2019
andreipetrini, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreipetrini , utilizator 16:05, 5 August 2019
Buna ziua,
Contractul de donatie si nu va trebuie act de casatorie daca donatia este personala.
Si la punctul nr 1 , va rog ?
Buna ziua,
Fiind bun propriu al fratelui va deveni bun comun al dumneavoastra cu sotia.
Lui nu-i trebuie certificat de casatorie, daca e casatorit, dumneavoastra DA, daca sunteti casatorit.
Multumesc mult! Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea dupa mai mult de 4 ani de la semnarea cvc la notar florinflorin21 florinflorin21 Buna ziua, Doresc sa cumpar un teren cu casa si am o nelamurire. Contractul de vanzare-cumpare anterior este datat cu 4 ani mai devreme decat data inscrisa pe ... (vezi toată discuția)
O situatie delicata mirelina123 mirelina123 Buna ziua! In urma partajului succesoral benevol s-a stabilit cota parte a fratelui nostru vitreg iar eu si sora mea am ramas in indiviziune cu casa ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara ovy1 ovy1 Buna ziua! In anul 2009 am cumparat un imobil cu teren legal cu contract de vanzare cumparare incheiat la notariat intre mine si mostenitoarea acestu imobil. ... (vezi toată discuția)