Buna ziua! In urmă cu aproximativ 19 ani pe terenul proprietate al unui vecin s-au efectuat lucrări pentru o canalizare în care s-au racordat încă 2 familii, inclusiv părinții mei. Ulterior proprietarul a făcut proiect pe canalizarea existentă pe numele lui. In urma cu 6 luni a executat niște lucrări de construcții și accidental sau nu au spălat pompa de beton în canalizare aceasta înfundându-se. Au încercat spargerea betonului dar nu au reușit sa refacă la starea inițială și au pus o pompa care nu face fata. Am decis să ne facem alta canalizare prin curtea noastră, dar trebuie să ne racordăm la canalizarea vecinului care nu vrea sa ne lase sa facem acest lucru. Menționez ca n-am cerut niciun moment plata prejudiciului creat. Ce pot să fac sau care este soluția legală pentru a avea acces la canalizarea care a fost plătită de părinții mei și cealaltă familie. Celuilalt vecin i-a fost plătită efectuarea altei canalizări. Vă mulțumesc frumos!
Buna ziua,
Notificati in scris vecinul pentru a vi se permite racordarea la canalizare; detaliati in notificare toate motivele cauzele si consecintele pentru care doriti sa va faceti canalizare proprie.
In functie de raspunsul primit la notificare veti actiona in continuare.
Pentru a avea valoare juridica, notificarea trebuie trimisa prin avocat sau/si executor judecatoresc.
Drept civil
niscov
In anul 1982 m-am mutat cu parintii mei in locuinta noua.La un an dupa mutare tatal meu si un alt vecin au cerut voie verbal unui alt vecin, care are casa in ... (vezi toată discuția)