Buna dimineata,
Am o angajata care in lunile ianurie si februarie 2019 a avut concediu medical - cod indemnizatie 01 - fara stagiu de cotizare, plus declaratia din partea ei ca nu a mai lucrat inainte. Saptamana trecuta m-a anuntat ca s-a internat si are nevoie de o adeverinta pentru eliberarea unui certificat medical. Zis si facut ! Ieri m-a sunat de la casa de sanatate si mi-a spus ca cei de acolo nu o gasesc asigurata si ca ar avea contractul de munca suspendat- ceea ce este total neadevarat. Am discutat telefonic cu o doamna de la ghiseu care mi-a spus ca trebuie sa ii dau o alta data de angajare sau sa ii platesc pentru lunile respective ( ianuarie si februarie) ,,darile catre stat,, pt ca ea figureaza cu venituri 0. Ce ar trebui facut pentru ca doamna sa apara asigurata? (deja ma ameninta ca trimite ITM-ul peste mine). unde este problema si care este solutia?
Adica sa platim cele doua medicale chiar daca ea nu a avut stagiu de cotizare? din ianuarie nu apare asigurata - ianuarie si februarie are venituri 0 , iar din luna martie a avenit la munca si apare in declaratia 112
Nu este vorba despre plata medicalelor , ci despre faptul ca salariata poata sa plateasca contributia la asigurarile de sanatate pentru cele doua luni.