avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... paza la o scoala particulara ce se afla sub tutela ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

paza la o scoala particulara ce se afla sub tutela unei fundatii

Art. 2. - (1) Ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unităţi, sunt obligate să asigure paza acestora.
Acest text este extras din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.
Intrebarea mea este daca acest articol include si ONG-urile (mai exact fundatiile). Cu alte cuvinte ma intereseaza daca o anumita fundatie este obligata sa asigure paza printr-un sistem tehnic de protectie si alarmare impotriva efractiei. Specific ca aceasta fundatie construieste o scoala privata. In speta, ma intereseaza daca scoala aceasta privata (ce se afla sub tutela fundatiei) este obligata sa asigure paza.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mitrache_v , utilizator 11:52, 27 Noiembrie 2009
Raspunsul este unul singur: Da.
Va multumesc pentru promptitudine,
Puteti fii putin mai explicit, daca imi permiteti? Ma intereseaza in mod expres, in care dintre variantele expuse in articolul 2, alin. 1 din Legea 333/2003, este prevazut ONG-ul. Si v-as ruga sa imi explicati putin.
De exemplu, eu intuiesc ca ar putea intra in categoria organizatiilor care detin bunuri ori valori cu orice titlu. Nu stiu sigur daca este asa, insa tocmai asta va rog sa imi explicati in ce categorie din cele prezentate in acest articol intra, si care ar fi explicatia.
Cu respect!
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
mitrache_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un magazin mixt in zona rurală pe if. am nevoie de camere ... Alex Lucian Alex Lucian Am un magazin mixt in zona rurală pe IF. Am nevoie de camere de supraveghere? (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 privind paza: cabinet medical licrimon2002 licrimon2002 va salut ! stie cineva cat este de legal in aplicarea acestei legi? Mentionez ca sunt unicul cabinet medical care sunt in fiecare an vizitat de poilitia ... (vezi toată discuția)